PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS critica el paper de Montobbio i espera un canvi a millor amb Ros

Vela lamenta «l’opacitat del Govern espanyol del PP»

Montobbio pronuncia el discurs de comiat, ahir, a la Borda Pairal.
Montobbio pronuncia el discurs de comiat, ahir, a la Borda Pairal. | ANA / M. M.

Susanna Vela, primera secretària del PS, va criticar la feina feta per l’ambaixador espanyol a Andorra, Manuel Montobbio. «No sé si ha fet tota la feina que calia, però tampoc sé tots els projectes que tenia encomanats», va explicar la socialdemòcrata a aquest rotatiu. Vela va aclarir que el desconeixement es deu a «l’opacitat no només del Govern andorrà sinó també del Govern espanyol del PP». 

El principal motiu de queixa és la falta d’impuls de projectes estratègics com el de l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell, que encara està pendent de la instal·lació del sistema de GPS, que permetria operar en cas de mal temps. Segons va informar el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a l’abril, l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) autoritzarà la posada en marxa d’aquesta tecnologia a finals d’aquest any o principis de l’any que ve. Després de la trobada entre el cap de Govern, Toni Martí, i el seu homòleg espanyol, Pedro Sánchez, Martí va preveure que, possiblement, el sistema podria estar operatiu el març del 2019, 

Tots els partits excepte el PS van agrair el treball de Montobbio, que ha estat l’ambaixador d’Espanya al Principat des del 2014. Ara passarà a ser representant permanent d’Espanya al Consell d’Europa i el rellevarà Àngel Ros, el fins ara alcalde de Lleida.«Esperem que l’entrada d’Àngel Ros suposi un canvi a millor», va afegir Vela, que considera que Ros té «avantatges» davant d’altres candidats pel seu coneixement del territori andorrà i de la seva idiosincràsia. 

El progressista Víctor Naudi, el liberal Jordi Gallardo, i l’independent de la Massana, Josep Majoral, també treuen importància a la manca de carrera diplomàtica de Ros, que destaca per la seva trajectòria política. «Al final el que s’ha de valorar són les seves accions i no la seva formació», va destacar Gallardo. 

Montobbio es va acomiadar ahir del Principat, en un acte a la Borda Pairal, i amb un discurs que va destacar el camí fet cap a l’acostament amb Europa i amb Iberoamèrica. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT