El Vallbanc es veu superat al segon temps i queda eliminat

Els islandesos fan els tres gols a la represa, mentre que Torres va poder donar la classificació al 92

Per Joan Josep Blasco

Mercadé i Lima proven de frenar la internada d’Acoff, ahir.
Mercadé i Lima proven de frenar la internada d’Acoff, ahir. | mbl.is / ​Arnþór

No va poder ser una jornada històrica. El Vallbanc FC Santa Coloma no és el primer equip andorrà en superar una segona ronda de competició europea. Va caure davant el Valur (3-0), que va portar sempre la iniciativa i que a la segona part va saber sentenciar l’eliminatòria.

Com era d’esperar, el conjunt local va sortir fort per trobar el gol ràpid que permetés igualar l’eliminatòria. Els andorrans, ben posicionats, no permetien donar espais al rival i donar-li avantatge. Fins al minut 13 no arribava la primera ocasió amb cara i ulls. A la sortida d’un córner Sigurdsson rematava de cap, amb la pilota fregant el travesser. El domini era total per part del Valur, que exercia un joc directe. Per contra, el del Vallbanc era combinatiu, sense rifar la pilota i treballant les jugades.
Torres aprofitava una passada a la frontal per rematar de primera, però el xut va ser massa innocent, permentent a Einarsson atrapar l’esfèrica sense problemes. Eloy es mostrava molt segur sota pals. Estirant-se aturava una rematada de Larusson. I en un contraatac local posava un peu salvador en l’ocasió del mateix extrem islandès per evitar que l’esfèrica finalitzés al fons de la porteria.

A la represa Torres i Haukur Sigurdsson van intentar-ho. Qui marcava al minut 53 era Larusson, que aprofitava l’assistència per posar la cama per rematar. Lima es llançava al terra i desviava lleugerament la pilota, posant-la lluny de l’abast d’Eloy. Només passarien 10 minuts per a que arriben al segon. Una falta just a la frontal de l’àrea la llançava Eiriksson, amb Cisteró posant el peu i fent que l’esfèrica agafes la direcció contrària per acabar en gol. Poc després des del mateix punt exacte el Valur gaudia d’una altra falta. Aquest cop la llançava Kristinn Sigurdsson, fregant el travesser. A pilota aturada des de la frontal també ho intentava Pedersen, però no va tenir tanta punteria.

El mateix jugador al 73 va estar a punt de sentenciar, però el seu cop de cap s’estavellava al travesser. El Valur era ara qui jugava més pausat, creant ocasions, mentre que els colomencs eren els encarregats d’imprimir velocitat i ser més directes. En un contraatac Torres enviava el cuir a les mans del porter. Passaven els minuts. El Vallbanc tenia totes les línies avançades i el mateix Torres va tenir la classifiació a les seves botes. L’electrònic marcava el 92. Tot sol, prop del punt de penal, rematava tal i com li venia i la pilota s’escapava fregant el pal quan el porter estava del tot venut. En canvi, la sentència arribava al 94. Eloy realitzava una sortida fora l’àrea per rebutjar amb el cap, l’esfèrica la recollia Adolphsson per xutar de lluny i marcar el tercer després de picar al pal.