PUBLICITAT

Andorra La Vella

Una avinguda Meritxell nova per retrobar l’equilibri amb Escaldes

Marsol destaca «el canvi espectacular» de la via per donar «una nova experiència de compres»

Per Meritxell Prat

Toni Martí, Conxita Marsol i Marc Pons, tallen la cinta per inaugurar la nova avinguda Meritxell.
Toni Martí, Conxita Marsol i Marc Pons, tallen la cinta per inaugurar la nova avinguda Meritxell. | COMÚ ANDORRA LA VELLA / T. LARA

Quatre mesos justos. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va poder presumir ahir d’haver complert el calendari anunciat per tirar endavant la remodelació de l’avinguda Meritxell. Una empresa que molts posaven en dubte si bé ella va assegurar que «hi he cregut des del primer moment». Amb un acte institucional acompanyada de la resta de membres de la corporació, el cap de Govern, Toni Martí, alguns ministres, consellers generals i els cònsols de la veïna Escaldes, Marsol va inaugurar ahir la nova avinguda comercial.

En el discurs que va pronunciar va destacar que s’ha aconseguit un «espai urbà de qualitat, ampli, funcional, dotat de noves tecnologies i accessibilitat universal» que permetrà oferir «una nova experiència de compres». A més, va remarcar que «la remodelació dona solució al desequilibri de molts anys que pateix Andorra la Vella», respecte a Escaldes. L’embelliment «iguala els eixos de les dues parròquies» i permet crear «un centre únic i unit», va afirmar, recordant que justament per aquest desequilibri «hem tingut més pressa d’executar el projecte».

 

Canvi espectacular

Marsol va assegurar que la via ha patit «un canvi espectacular» i que la intervenció que s’hi ha fet «aporta qualitat i si volem comerç de qualitat, hem de tenir avingudes de qualitat». En aquest sentit va explicar que les obres de Meritxell «són tan sols un punt de partida» perquè «s’ha de seguir treballant per l’evolució i les innovacions que busquen els compradors i adaptar-se a les noves modes i tendències comercials».

Tot i l’alegria d’haver complert el calendari, la mandatària de la capital no es va oblidar de les dificultats amb què s’han trobat al llarg dels quatre mesos. «No hem dormit totes les nits», va admetre, afegint que «hem passat dies difícils», recordant per exemple, el trencament d’alguna canonada que va esdevenir «un espectacle mediàtic». Amb tot, es va mostrar convençuda que la fórmula escollida per tirar endavant els treballs «va ser encertada». «Ha valgut la pena, nosaltres ho tornaríem a fer», va afirmar en declaracions davant la premsa, i va insistir que la intervenció «s’havia de fer tota a l’hora perquè no podíem perjudicar cap zona». Per tot plegat va voler agrair «la paciència  i col·laboració» dels ciutadans, especialment els veïns i comerciants de l’avinguda que són els que han patit les obres més directament.

 

Bona entesa

El fet que Meritxell i Carlemany quedin units i donin prioritat als vianants va ser especialment celebrat, recordant que els turistes «no entenen de límits». Un fet que també va compartir el cap de Govern. Martí va destacar «la bona entesa» entre les dues corporacions locals, fet que va qualificar de «molt important». «Ha costat uns quants anys que ho entenguéssim i plasméssim, però ens hem de felicitar tots plegats», va manifestar en relació al fet de disposar d’un eix de vianants d’un quilòmetre de llarg. «És una bona notícia per a les dues parròquies i per a Andorra», va dir. 

 

Concurs per a les vies adjacents a The Cloud

La inauguració de l’avinguda Meritxell va ser aprofitada per la cònsol d’Andorra la Vella per anunciar que abans de la festivitat de Meritxell es convocarà un concurs públic per adjudicar els treballs d’embelliment de tots els carrers del perímetre de The Cloud, que finalment no es construirà. Marsol va detallar que s’ha arribat a un acord amb Andorra Telecom perquè els cedeixi el projecte que ja estava redactat i que defenia l’embelliment d’aquests carrers. D’aquesta manera confia que «es reforçarà i connectarà els centres comercials de Meritxell, Riberaygua i Fener Boulevard». Un embelliment que serà definitiu.

D’altra banda, Toni Martí va exposar que la parapública obrirà l’espai que havia d’ocupar The Cloud al públic, es condicionarà i s’embellirà la façana orientada a Meritxell de l’edifici que no es va ensorrar a l’espera de definir-se el nou projecte de la companyia de telecomunicacions. Un fet que Martí va advertir que quedarà per a la pròxima legislatura, si ve va insistir que «defensarem que cal un nou edifici que sigui assumible des del punt de vista dels costos». De la mateixa manera, es reforçarà la planta subterrània que va quedar a la zona perquè pugui suportar el pes dels vianants. «No hi haurà sobrepès perquè no hi haurà vehicles», va confirmar, ja que es vol un espai «obert i diàfan».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT