PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marín vol esperar les noves línies per decidir sobre el bus conjunt

El comuns han indicat les necessitats dels nuclis urbans

Per Meritxell Prat

Un passatger puja en un autobús a Escaldes-Engordany.
Un passatger puja en un autobús a Escaldes-Engordany. | Tony Lara

La possibilitat que Escaldes-Engordany i Andorra la Vella disposin d’un transport públic conjunt està sobre la taula, però segons va explicar la cònsol escaldenca, Trini Marín, cap de les corporacions farà passos endavant fins que no es disposi de l’estudi de mobilitat de la vall central i el Govern hagi tret el concurs per a les noves línies d’autobús. «Un cop ho tinguem tot, tornarem a seure i a veure si s’hi pot arribar», va manifestar. Marín va confirmar que s’han fet reunions amb la capital per tractar la qüestió, i que fins i tot s’havia parlat de fer un concurs conjunt, «però un plantejament definitiu» no es té.

Marín va explicar que les dues parròquies poden tenir necessitats compartides, com el fet de reforçar el transport nacional en determinats nuclis on actualment no passa o hi passa amb menys freqüència, per tant, amb el treball conjunt es podria «donar més servei». Però segueixen a l’espera, del concurs que ha de fer l’Executiu. «No sabem quan sortirà, malgrat que és un tema que ja ve del mandat anterior», va apuntar, indicant que sí que se’ls ha demanat «les necessitats que té la parròquia». En aquest sentit Marín va demanar la possibilitat de disposar d’una parada a la zona del Falgueró (es va treure quan es van fer les obres del nou aparcament i el vial), ja que es considera que un cop hi hagi el tanatori nacional i les sales de vetlles, a més de l’hospital, serà necessària. També es vol més freqüència de les línies que passen per la carretera de l’Obac i van a Encamp, el Pas o Sant Julià.

En canvi, Marín va descartar recuperar el bus fins a Engolasters, ja que va indicar que l’afluència és «minsa», motiu pel qual es va treure el servei comunal i només s’ofereix a l’estiu. Amb tot, no va descartar un bus parroquial per cobrir la part baia d’Engolasters, Sant Jaume i Fiter i Rossell, perquè «tenim molta demanda». Així i tot no va descartar que les noves línies els puguin donar solució a aquestes peticions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT