PUBLICITAT

Andorra la Vella

La capital té fins a l’octubre per proposar nous espais per al Cirque

Malgrat que el comú té la iniciativa per canviar d’ubicació, necessita l’acord del Govern

Per Meritxell Prat

La carpa que va acollir el Cirque du Soleil, en el moment del muntatge a l’aparcament del Parc Central.
La carpa que va acollir el Cirque du Soleil, en el moment del muntatge a l’aparcament del Parc Central. | MARICEL BLANCH

El Comú d’Andorra la Vella té de termini fins al mes d’octubre per tal de proposar recintes alternatius que puguin acollir l’espectacle del Cirque du Soleil per al 2019. Així ho va explicar a EL PERIÒDIC la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, que va reiterar, això sí, i tal com ja havia fet fa uns dies el ministre de Turisme, Francesc Camp, que es té un contracte signat per l’any vinent que preveu que el Cirque es mantingui al Parc Central. Marsol va aclarir que malgrat que hi ha una ubicació assegurada, el contracte també preveu el canvi de lloc. «Ara depèn del comú, que té fins a l’octubre d’aquest any per dir que el volem en un altre lloc», va afirmar, matisant, però, que «la iniciativa és del comú però cal l’acord amb el Govern».


Marsol ja havia avançat fa un parell de mesos (en declaracions posteriors a una sessió de consell de comú) que la voluntat de la corporació era trobar un recinte alternatiu que els eviti haver de perdre tantes places d’aparcament pràcticament cinc mesos l’any, entre el Cirque i la Fira d’Andorra la Vella, si podia ser per a l’edició de l’any vinent. Així es plantejaven traslladar-lo, per exemple, al nou aparcament que s’ha de construir a tocar de la rotonda de la Dama de Gel o a l’aparcament per a autobusos que hi ha davant de l’edifici administratiu del Govern. En tots dos casos, el comú ha comprovat les mides i la carpa hi entraria. «Hem passat les mides al Govern, però no n’hem parlat més», va manifestar la cònsol, que confia que es podria mantenir la mateixa capacitat d’espectadors. «Potser la carpa no seria ben exacta, però la capacitat sembla que sí. A més, el Cirque van adaptant els espectacles i cada any són diferents», va exposar. Amb tot, també admet que no hi ha decisions preses perquè cal analitzar molt bé la situació. «S’ha de veure. Potser tot i cabre-hi no és el lloc idoni i sabem que els comerciants de Riberaygua volen que continuï allà», va apuntar.

Inconvenients 

Un dels problemes que havia expressat Marsol per a l’aparcament d’autobusos era que potser les parets quedarien molt a prop de la carpa i tenia dubtes sobre si això comportaria algun problema pel que fa a la seguretat.


De la mateixa manera també s’ha pensat en alguns terrenys que hi ha a Santa Coloma, però són camps sense asfaltar i un indret on no sempre és fàcil trobar aparcament, fet que generaria dificultats als assistents. 


Més enllà de la proposta de canviar-lo de lloc, des del comú sempre s’ha reiterat la voluntat de lluitar perquè l’espectacle es quedi a la capital. De la mateixa manera que s’insisteix que seria necessari disposar d’un recinte multifuncional.


Per la seva banda, el ministre Camp va assegurar el mateix vespre de l’última funció del Cirque que l’any que ve la cita tornaria al Parc Central. Camp va remarcar que «aquest espai és òptim» i va mostrar dubtes davant la possibilitat de trobar una alternativa que fes reduir l’aforament. «Perdre capacitat és una cosa que hem de vigilar. Crec que hem de mantenir els 110.000 espectadors», va afirmar. Així, es va mostrar obert a escoltar alternatives però va remarcar: «Que tothom estigui tranquil perquè el Parc Central el tenim tancat per l’any que ve». 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT