PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Ordino presenta un projecte de compromís per fer un salt qualitatiu

El club planteja realitzar dobles sessions d’entrenaments per optar a classificar-se per a Europa

Per Joan Josep Blasco

Joan Marmol i Gerard Garrido treballen per confeccionar la plantilla de l’FC Ordino.
Joan Marmol i Gerard Garrido treballen per confeccionar la plantilla de l’FC Ordino. | J.J.B.

L’ FC Ordino vol tornar amb força a la Lliga Multisegur Assegurances. Un any després de patir el descens a la promoció, es troba de nou a la Primera Divisió. I vol fer-ho no només amb un projecte que porti a la permanència, sinó que l’estructura per ser ambiciós, i no renunciar a classificar-se per jugar a Europa. Amb nou ocupant a la banqueta, el camí que busca per aconseguir-ho és mitjançant el compromís.

Urrea: «Busquem jugadors que valorin més tenir qualitat d’entrenaments que els diners que puguin guanyar»

El nou projecte es presenta amb Joan Marmol a la banqueta. El plantejament de l’entitat és clar en el perfil de futbolistes que volen incorporar, que seran entre set i vuit altes. «Volem un equip amb jugadors compromesos. Fins ara no ho havíem tingut. La manca d’aquest perfil ens va fer baixar a Segona», assegura David Urrea, president de l’Ordino. En l’any del retorn a Primera «ens posem l’objectiu més alt possible. No pots anar només a mantenir-nos», pel que la idea és clara d’optar a classificar-se per disputar competició europea el proper estiu. Comptaran amb un pressupost inferior que varis conjunts, però aquesta carència la volen suplir a base de treball. Per aquest motiu la intenció és realitzar amb el gruix de la plantilla tres o quatre dies a la setmana doble sessions d’entrenaments, un fet gens habitual al país. «Busquem jugadors que valorin més tenir qualitat d’entrenaments que els diners que puguin guanyar», i aquests hauran de tenir un perfil molt definit, per no cometre errades que van resultar nefastes: «Hem après dels errors, un dels quals confiar amb gent que no estava compromesa, que al club no li ha aportat res».

Tècnic amb experiència

Marmol és qui portarà les regnes del nou projecte. Recentment va dirigir al Gavà a Tercera Divisió i a la Jonquera a Primera Catalana. Anteriorment havia estat a 3a al Palamós com a entrenador i director esportiu, a més de ser director tècnic de futbol base en diversos clubs base, i estar a l’escola de l’FC Barcelona. El convenciment per fitxar per l’Ordino i disputar la Lliga Nacional es va fer efectiu perquè es tracta d’una «Primera Divisió i hi ha l’objectiu sobre la taula d’anar a Europa. Sedueix al 1.000 per 1.000», assegura Marmol, que tindrà com a segon entrenador a Gerard Garrido, que va estar a la base del Palamós i l’staff tècnic del primer equip. Va ser el seu segon a la darrera etapa a la Jonquera, coordinador juvenil del Tordera i professor de la Federació Catalana de Futbol en la titulació d’entrenadors.

Aquesta és «la primera vegada que l’Ordino té un objectiu tan ambiciós», assegura Marmol, i l’opció de jugar a Europa és un caramel que es presenta: «No es pot menysprear la lliga andorrana per ser una competició menor, perquè molts entrenadors i jugadors mai tindran l’opció de jugar a la Lliga de Campions o l’Europa League». Quan es juga a Espanya «entrenant a Tercera Divisió el màxim és poder jugar uns play-off per pujar a Segona B. I si estàs a 2a B fer-ho per Segona Divisió. Les competicions europees queden molt lluny i a Andorra tens la possibilitat de tenir el premi de jugar a Europa, una experiència que queda per sempre». Planteja objectius de màxims perquè «si lluites per no baixar el més segur és que acabis fent-ho».

Perfil de jugadors

Jugar per ser a Europa «més que un pressió és un repte» i per fer-ho possible «busquem jugadors amb un perfil diferent». El plantejament és «jugar bé i guanyar», amb «un model de joc que estarà al voltant de la pilota, per tenir-la i construir». Afrontarà una situació diferent al que ha viscut fins ara, en un campionat on es trobarà en força ocasions amb els mateixos equips, tant en lliga regular com als play-off. «El condicionant és el mateix per a tots. Aquest format et permet enriquir-te per trobar solucions. Intentarem buscar les deficiències dels rivals i pal·liar la nostra falta d’experiència amb detalls de qualitat que ens serveixin per guanyar partits», assegura.

Marmol: «Intentarem buscar les deficiències dels rivals i pal·liar la nostra falta d’experiència amb detalls de qualitat»

Les dobles sessions d’entrenament han de servir per «guanyar físicament i tàcticament davant els equips de major experiència i rodatge amb plantilles més importants», i «entrenar més que la resta servirà per intentar igualar-los o superar-los». L’Ordino començarà la pretemporada el 14 d’agost. Té quatre amistosos tancats, davant el Puigcerdà, la Massana, Guissona i la Seu d’Urgell; i la intenció es confirmar-ne dos més, ja que «com més partits disputem més podrem veure les nostres virtuts i deficiències».

Estructura millorada

El projecte roda no només al voltant dels protagonistes dins el terreny de joc, sinó també en la resta dels estaments de l’entitat. «Es necessita una bona estructura i ho hem fet en tot el club», exposa Urrea. Mònica Sànchez és la directora general i Tània Sànchez la directora esportiva. També compten amb «un staff tècnic molt competitiu» i treballen en el pressupost, realitzant «un esforç econòmic i humà» per materialitzar el projecte i assolir els objectius.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT