PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La PIME veu injustes les facilitats als funcionaris per fer política

Aleix creu que eliminar la limitació de mandats crea dues classes socials

Per Lídia Raventós

La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega.
La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega. | Maricel Blanch

La decisió del Govern d’eliminar l’actual limitació de la reserva del lloc de treball per als funcionaris que es dediquen a la política no ha estat ben rebuda pel sector privat. Fins ara, els treballadors públics només conservaven la seva plaça durant dos mandats. En cas de voler repetir en política tres o més legislatures, el treballador ha de renunciar a la seva plaça. Amb el canvi, previst al projecte de llei de la Funció Pública, la reserva del seu lloc de feina serà permanent. El president de la PIME, Marc Aleix, considera que es tracta d’una mesura «per acontentar els votants» i que «crea dues realitats, dues classes socials». «Resulta que els que estan dins de l’Administració seran els mateixos que governaran, ells mateixos s’ho faran tot», criticava. 


Des del seu punt de vista, això dona moltes més possibilitats als funcionaris a dedicar-se a la política no per interès del poble, sinó per un interès propi. En canvi, opinava, els treballadors del sector privat que no siguin grans empresaris no es podran dedicar a la política perquè perdran el seu lloc de feina. «No partim de les mateixes condicions», remarcava. 


Des dels sindicats, en canvi, entenen i donen suport a la modificació de la llei. «Ja era hora que es fes, no entenem perquè s’havia limitat», reflexionava el secretari general de l’UsdA, Gabriel Ubach, tot recordant que aquesta limitació va ser imposada per l’Executiu d’Albert Pintat per l’alt nombre de funcionaris en política que hi havia. El primer Govern de DA va elevar la guarda de la plaça a dues legislatures i ara ha decidit eliminar-la. 


Qui també veu amb bons ulls el canvi és Lluís Anguita, president del Sipaag, malgrat que reconeix que la mesura crea una diferència entre el sector públic i al privat. Des del seu punt de vista, però, la solució no passa perquè els funcionaris perdin drets, sinó per igualar les condicions amb el sector privat. En aquest sentit, creu que cal donar més facilitats als petits empresaris o als assalariats per enriquir la política del país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT