PUBLICITAT

Encamp

El Barça es transforma per tornar a regnar

L’equip blaugrana canvia la filosofia per imprimir més velocitat i intensitat per guanyar la Champions

Per Joan Josep Blasco

Pascual, París i Tomàs s’intercanvien regals.
Pascual, París i Tomàs s’intercanvien regals. | Comú d\'Encamp

A Espanya ho guanya tot, però a Europa fa temps que se li resisteix la Lliga de Campions. L’FC Barcelona Lassa vol tornar a ser el millor al continent i per aquest motiu es transforma. El model de joc canvia per presentar noves característiques i poder superar als rivals europeus, que és on realment als blaugranes se’ls hi presenta guerra.

Els conjunt català realitza la seva habitual estada a Encamp. Tornar a la parròquia per preparar la pretemporada és «un plaer, la gent ens tracta de meravella, ens sentim com a casa», exposa l’entrenador, Xavi Pascual. Aquest any van exercitar-se dos dies abans de la seva arribada a Andorra i en aquest període «he vist a la gent molt posada, mentalitzada en el que volem fer. Hi ha molta competitivitat a la plantilla que millorarà el nostre nivell». Les primeres sensacions li permeten afirmar que «l’equip fa molta patxoca» i «té ganes de jugar». La primera competició oficial seran les semifinals de la Supercopa de Catalunya. Jugaran contra el Sant Esteve Sesrovires, i tot i ser un rival d’inferior nivell «anirem a sac», afirma Pascual, exemplificant la motivació actual que hi ha.

Pascual: «Tenir més jugadors significa poder anar més ràpids i ser més descarats durant els partits»

El Barça serà diferent a les anteriors temporades. Hi haurà un «canvi de filosofia important a nivell de joc. Tenim molta gent i podem fer més rotacions». Serà ben visible. «Volem un canvi en la posada de l’equip a la pista. Córrer més i mirar altres opcions» seran algunes de les característiques, i en aquest sentit «hem fitxat pensant pel que volíem fer, està programat des de fa temps». Amb una plantilla àmplia, «tenir més jugadors significa poder anar més ràpids i ser més descarats durant els partits».  Per aconseguir els objectius marcats, «tenim l’equip que volíem». D’Encamp confia «sortir amb les coses clares, que volem fer a nivell tàctic i que no hi hagi dubtes».

El capità, Víctor Tomàs, valora que «tenim una plantilla molt bona i molt més llarga», formant «un grup que si aconseguim donar-li un caràcter de lluita i picardia serem molt difícils de batre». De cara al nou curs «estic molt motivat», i més venint de la temporada passada, que «va ser la meva pitjor com a professional». Per tornar al seu màxim nivell «estic tranquil i amb ganes de competir».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT