PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Unicef ingressa el 2017 un 2% menys que l’any anterior

El comitè andorrà treballa en programes a l’Àfrica i al centre d’Àsia

Per El Periòdic

La presidenta d’Unicef Andorra, Laura Alvarez.
La presidenta d’Unicef Andorra, Laura Alvarez. | MARICEL BLANCH

Unicef Andorra va ingressar l’any passat 599.061 euros, un 2,18% menys que el 2016. D’aquests, el 78,51% es va destinar a projectes sobre el terreny i emergències i el 21,49% a programes de sensibilització al país. Els diners recaptats provenen de contribucions voluntàries, tant de ciutadans anònims com del sector privat i les administracions públiques. Així, el més de mig milió d’euros ingressats, ve en un 93,32% de donants altruistes, socis, organitzacions i empreses, i en un 6,68% del Govern.

Destí dels ingressos

La destinació dels diners es va repartit en tres blocs. Per una banda, i suposant un 86,05% del total, es van incloure en inversions en tots els programes que actualment Unicef duu a terme a Andorra (bàsicament, sensibilització i comunicació) i al món, ja que el comitè del Principat és present al Bhutan, al Congo i a la República Centreafricana. Per altra banda, un 7,97% dels ingressos es van destinar a la recaptació i la presència social de l’ONG, el que també inclou iniciatives orientades a divulgar la feina de beneficència. Només un 5,98% dels ingressos es va destinar a la gestió i administració, que representen les despeses relacionades amb l’auditoria i el suport administratiu.
Entre els resultats assolits el 2017, destaca la fita d’haver aconseguit que el 99% dels bebès de mares seropositives del Camerun neixin lliures del VIH i puguin tenir l’esperança d’arribar a la vida adulta lliures de sida.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT