PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bones sensacions de cara a l’estrena de la Lliga de les Nacions

El seleccionador destaca la forma dels jugadors i el convenciment per seguir la inèrcia dels últims mesos

Per Joan Josep Blasco

Rebés, Alàez i Cervós, en un entrenament de la selecció a l’Estadi Comunal.
Rebés, Alàez i Cervós, en un entrenament de la selecció a l’Estadi Comunal. | Maricel Blanch

La selecció afronta a partir del mes vinent la nova competició organitzada per la UEFA, la Lliga de les Nacions. El primer tram del retorn als entrenaments estan sent positius, fet que permet gaudir de bones sensacions no només de cara al partit amistós de la setmana vinent davant els Emirats Àrabs Units, sinó també per a la competició oficial a inicis de setembre.

El 23 de juliol el combinat va començar a exercitar-se de cara als compromisos que té per davant. El seleccionador, Koldo Àlvarez, va comprovar com els jugadors van presentar-se en unes condicions òptimes per seguir amb la preparació tot i l’aturada estiuenca. «Cada vegada entenen més que el cos és la seva eina de treball», assenyala el tècnic, que en aquest període intenta «interferir el mínim amb el treball de pretemporada dels equips». Està centrat en continuar amb la bona línia mostrada a la fase de classificació pel Mundial, que va tenir continuïtat en els amistosos amb una victòria contra Liechtenstein i un empat davant Cap Verd. «Esperem seguir en la mateixa bona línia», en els resultats i el joc, perquè aquesta mateixa inèrcia fa que l’ambient sigui diferent: «Tot presenta una altra cara quan els resultats són millors. Cada vegada volem fer més coses millor durant els partits i seguir demostrant que dins el camp som competitius. Per aconseguir-ho es necessita molt treball i concentració en cada partit».

Continuïtat al treball

Aquesta línia vol donar-li seguiment a la Lliga de les Nacions, on s’enfrontarà a Geòrgia, Kazahkstan i Letònia. «Els rivals que tenim no tenen el nom d’altres seleccions però també tenen el seu potencial», assegura Koldo, que té «la intenció de donar als jugadors cinc setmanes de treball abans d’iniciar la competició oficial al setembre en les millors condicions possibles». I en aquesta preparació l’esfèrica té un paper important, sense voler carregar físicament als fubolistes: «A les sessions intentem que el jugador passi el temps mínim sense pilota. Gairebé sempre la tenen i també treballem l’aspecte tàctic». El 18 d’agost Andorra juga a Àustria un amistós contra els Emirats Àrabs Units i «volem arribar amb uns mínims».

Amistós

El conjunt del Golf Pèrsic compta amb «jugadors físicament forts. Del centre del camp cap a dalt tenen molta qualitat. És un equip amb molta capacitat de treball». Està dirigit per Alberto Zaccheroni, tot un rodamon del futbol, que ha entrenat entre d’altres als tres grans d’Itàlia, com la Juventus, Milan i Inter de Milà; a més de Lazio, Udinese, Bolonia i Torino. També va dirigir a la selecció del Japó i ha passat per la lliga xinesa, per agafar la banqueta del Beijing Guoan. El matx es disputa a Àustria perquè hi seran fent una estada. Es jugarà en gespa natural, superfície sobre la que actualment s’exercita la selecció a l’Estadi Comunal, després d’haver-ho fet els primers dies a l’artificial del Nacional. Víctor Rodríguez està quasi descartat per problemes al turmell, que ja no li va permetre viatjar amb el Vallbanc FC Santa Coloma la setmana passada a Islàndia per disputar el partit de tornada de la segona ronda de l’Europa League contra el Valur.

Eloy és operat al trencar-se un dit contra el Valur

Eloy Casals, membre de l’staff tècnic de la selecció i porter del Vallbanc FC Santa Coloma, va ser operat ahir a Barcelona després de trencar-se el metacarp del dit d’una mà a Reykjavik en el partit de tornada de la segona ronda de l’Europa League davant el Vadur. A la primer part, en una jugada fortuïta, un jugador del conjunt islandès li va trepitjar la mà, produint-li la lesió. Tot i així el porter va seguir jugant i al descans el  cos mèdic el va infiltrar per a que pugués continuar al terreny de joc, circumstància que es va produir fins el xiulet final. Eloy estarà sis setmanes de baixa i es perdrà la Supercopa, que es disputarà el 2 de setembre contra el Restaurant Tic Tapa UE Sant Julià. Caldrà esperar per comprovar si estarà disponible per a l’inici de la Lliga Multisegur Assegurances, el dia 16 contra l’FC Lusitans. El club no té intenció de fitxar ningú per substituir-lo perquè ja comtpa amb dos porters, Andrés Benítez i Joel Garcia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT