PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’entrada de capital a Principadel reactiva la proposta d’un festival

Les instal·lacions acollirien concerts a partir de l’hivern 2019

Per Meritxell Prat

Simulació de com quedaria el recinte adaptat pel festival de música.
Simulació de com quedaria el recinte adaptat pel festival de música. | Principadel

Fa uns dies es donava a conèixer l’entrada de nous socis (les famílies Babot i Altimir) al projecte Principadel. I ara, sabent que es disposa del capital necessari per poder acabar les obres del complex esportiu de Santa Coloma, els responsables del projecte tornen a centrar els esforços a fer realitat una proposta que ja s’havia anunciat: ser la seu d’un festival de música. Per ser exactes, dos: un que es faria a l’hivern i un altre que es deixaria per la primavera o l’estiu, coincidint amb l’època de menys afluència turística.


Des de Principadel es va explicar que fa més d’un any que es té un contracte signat amb la productora Clipper’s Live per 15 anys, que és la responsable de festival de renom com el de Cap Roig, el Suite o el Room. La idea seria «fer un festival més gran a l’hivern i un altre de més reduït en temporada baixa». Així, si no hi torna a haver entrebancs en el desenvolupament del projecte, la primera edició de la cita seria l’hivern del 2019. Llavors es muntaria una graderia a les instal·lacions de Santa Coloma, que es mantindria durant tota la temporada, i la previsió seria organitzar entre 15 i 25 concerts que es farien els caps de setmana. Segons els organitzadors, es disposaria de capacitat per a unes 3.000 persones.

Temporada baixa 

Pel que fa a l’edició de primavera-estiu, el volum d’actuacions quedaria reduït a 4 o 5 i no es té clar si durien a terme en els mesos d’abril i maig o si ja seria de cara al maig i juny. En aquest cas, especialment, s’obririen converses amb Andorra Turisme per poder pactar les dates «que més interessin» per tal d’aportar una activitat que atregui turistes en moments de més baixa afluència.

 

Es preveu muntar unes graderies al recinte i que es pugui donar cabuda a unes 3.000 persones

Cal aclarir, però, que fins ara no s’ha tancat cap acord amb Andorra Turisme. Des de Principadel, de fet, s’admet que ni tan sols s’han obert converses, si bé «sabem que els pot interessar perquè és un producte que pot encaixar amb el Cirque du Soleil».
Amb tot, des de Principadel es va reiterar que el projecte encara no està tancat. No s’han definit dates concretes (que anirien, també, en funció de les agendes dels artistes) ni tampoc quines serien les estrelles que pujarien a l’escenari. Tot i així es va apuntar que la idea és que fossin el mateix tipus d’artistes que es poden veure al Festival de Cap Roig.


Sobre la possibilitat que el complex esdevingui el recinte multifuncional, des de Principadel es va assegurar que mai s’han presentat com una alternativa. El que està clar és que abans de poder tirar endavant aquesta proposta (el mateix Xavier Altimir, un dels nous socis, admetia que era una de les prioritats) caldrà que es puguin acabar les obres del complex esportiu, que fins fa poc estaven aturades pels problemes econòmics, i també litigis judicials, que arrossegava l’impulsor de Principadel, l’empresari Miguel Lao. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT