PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una setantena d’inscrits a l’Andorra Swimrun

La prova té dos recorreguts als voltants dels llacs de Tristaina, amb sortida i arribada a la Coma d’Arcalís

Per El Periòdic

Participants a la prova de Platja d’Aro.
Participants a la prova de Platja d’Aro. | Head Swimrun Series

L’Andorra Swimrun és un concepte de prova que arriba per primer cop al Principat. Combina la cursa de muntanya amb la natació, ja sigui en aigües obertes o en llacs. Es disputa demà i consta de dos traçats de diferent distància i desnivell. De moment hi ha inscrits 76 participants.

El recorregut llarg consta de 16,46 quilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu, amb sortida i arribada a la Coma d’Arcalís. El total de la cursa a peu és de 13,21 km, mentre que el de natació de 2,85 km. Els participants hauran d’anar fins a en nou ocasions a l’aigua. El tram més extens de carrera a peu és de 4,9 km i l’aquàtic de 500 m. El punt més elevat de la prova és el Pic de Tristaina (2.876 m) i hi hauran establerts sis avituallaments al llarg de l’itinerari. La prova s’ha de completar en un temps màxim de vuit hores. El circuit curt consta d’11,47 km i 843 km de desnivell, amb els mateixos punts de sortida i arribada, i el temps per concloure la cursa. En aquesta ocasió són 9.210 m a peu i 1.900 m nedant, en sis trams a l’aigua.

El swimrun és una disciplina que va néixer a Suècia el 2002. La cita andorrana forma part del calendari de les Head Swimrun Series by Garmin, sent la tercera prova del programa. La resta són en territori espanyol. Les dues primeres van ser a Platja d’Aro i Hospitalet de l’Infant, i després pel pas pel Principat, li seguiran les de Cala Galdana, Ullibarri, Cap de Creus i Puerto del Carmen.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT