PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jove talent europeu per reforçar la plantilla del MoraBanc B

L’equip dirigit per Xavi Luque compta amb els jugadors letons Veveris i Berkis, i el bosnià Campara

Per Joan Josep Blasco

Veveris porta la pilota en un partit de Campionat d’Europa sub-18.
Veveris porta la pilota en un partit de Campionat d’Europa sub-18. | FIBA

La pròxima temporada el sènior B del BC MoraBanc Andorra estarà dirigit per Xavi Luque, que pren el relleu d’Èric Bartolomé a la banqueta. El nou tècnic, que també és coordinador de la base de l’entitat juntament amb Jaume Tomàs, estarà al capdavant del conjunt a la Lliga EBA centrant-se en la formació dels jugadors. A l’equip tindrà a joves talents del bàsquet europeu com els letons Valters Veveris i Armands Berkis; i el bosnià Sani Campara.

L’equip afronta una nova temporada a la Lliga EBA. La campanya passada va trobar-se sempre a la zona baixa i en aquesta ocasió vol canviar la tendència, amb canvis a la banqueta i a la plantilla, però sense mai deixar de banda l’aspecte formatiu dels jugadors, perquè es tracta d’un segon equip i la fita no és altra que la de nodrir al conjunt de l’ACB, tant en els entrenaments si és necessari com a l’hora de conformar les convocatòries de la Lliga Endesa si se’ls precisa. Les dues incorporacions letones s’acaben de proclamar subcampions de l’Europeu sub-18 disputat al seu país. Van perdre a la final davant Sèrbia per 90-99, en un enfrontament que no va decidir-se fins entrat l’últim minut. Qui va tenir un paper destacat en aquest matx va ser Veveris, base de 18 anys d’1,91 metres. Va anotar 20 punts, que no van poder ajudar al combinat bàltic a aixecar el títol continental davant la seva afició. Sortint des de la banqueta va ser el màxim anotador dels letons en els 30 minuts que va ser a la pista. Per la seva part Berkis, pivot de la mateixa edat de 2,05 m, va encistellar dos punts. Va ser titular i va ser al parquet quasi sis minuts.

Solana: «Cal perseverar amb paciència i ara mateix comptem amb una generació de joves que ens il·lusiona»

L’altre incorporació destacada d’aquest estiu és la de Campara, que es presenta al Principat després d’una cessió al Chocolates Trapa Palència de la LEB Or, conjunt amb el que va arribar a les semifinals dels play-off d’ascens, caient eliminat per la via ràpida al tercer partit de la sèrie contra l’ICL Manresa, que seria l’equip que acabaria pujant a la Lliga Endesa. Campara, base d’1,88 m, té 19 anys i va formar part de la base del Reial Madrid, provinent de l’OKK Spars Sarajevo. Jugant amb la selecció de Bònsia i Hercegovina, a l’anterior Campionat d’Europa sub-18, va ser el màxim anotador del torneig. La resta de la plantilla del MoraBanc B està composada per Hugo Bartolomé, Cinto Gabriel, Xavi Isern, Nil Peña, Àlex Peral, Martí Obiols i Albert Pons.

Projecte amb paciència

Com a segon equip del conjunt de l’ACB, «el propòsit tornarà a ser posar la formació per sobre de la competició en un equip fonamental perquè els jugadors del club facin el salt de júnior a sènior pensant en poder jugar algun dia al primer equip», assenyala el general manager de l’entitat, Francesc Solana, posant èmfasi en que es tracta de jugadors en formació: «En aquest projecte cal perseverar amb paciència i ara mateix comptem amb una generació de joves que ens il·lusiona i que tenim l’ambició que algú arribi al primer equip».

Per la seva part Luque, que tindrà com a entrenador ajudant a Francesc Cremades, exposa que la intenció és que «volem ser el màxim competitius en tots els partits perquè d’aquesta manera podrem ser útils en tots els objectius de l’equip». «La idea és que tots els jugadors progressin, els més joves que vagin traient el cap al primer equip i els veterans que els ajudin dia a dia a ser millors», afirma.

Estrena a Arenys de Mar

El debut del sènior B a la Lliga EBA es produirà a domicili. Juga a la conferència C-B i serà el 22 de setembre a la pista de l’Arenys Bàsquet-Joventut. El primer partit al Poliesportiu d’Andorra serà a la segona jornada contra el Barberà Team Values el dia 29 del mateix mes. La lliga regular la conclourà a les illes Balears el 28 d’abril, enfrontant-se al Palma Air Europa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT