PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cardelús, 25è al GP d’Àustria després de patir una sortida

El pilot andorrà arribar a contactar amb el grup on estava integrat, però no pot remuntar places

Per El Periòdic

Cardelús, en un dels revolts del Red Bull Ring durant la cursa del GP d’Àustria.
Cardelús, en un dels revolts del Red Bull Ring durant la cursa del GP d’Àustria. | Cardelús Racing Team

El resultat de Xavi Cardelús al Gran Premi d’Àustria del Mundial de Moto2 hagués estat millor si no hagués tingut una sortida de pista que el va retardar i no li va permetre seguir remuntant posicions al circuit de Red Bull Ring. Va concloure a la 25a posició.
A la graella de sortida es trobava a la 31a plaça. Bona part de la cursa la va realitzar amb quatre pilots, però una sortida de pista va fer que l’andorrà perdés més de quatre segons. Va poder arribar a contactar amb el grup on estava integrat, però ja no va tenir opció de superar a cap rival. La volta ràpida del pilot d’Stylobike va ser d’1.31,62 minuts, quatre dècimes inferior que el seu millor temps als entrenaments.

Cardelús: «Al Campionat del Món, l’experiència acumulada té molta més importància que els resultats que aconsegueixo»

«La cursa m’ha deixat un cert gust agredolç tot i que, en línies generals, estic força satisfet. He millorat en gairebé mig segon la meva volta ràpida i he estat rodant amb pilots que tenen molta més experiència que jo. Si no hagués fet la sortida de pista que m’ha fet perdre uns valuosos segons, podria haver acabat molt a prop del vintè lloc», exposava Cardelús, que no només es fixa en aquest resultat, sinó en tot el que n’està traient de l’experiència de competir al Mundial: «Com vaig dient al llarg de tota la temporada, al Campionat del Món, l’experiència acumulada té molta més importància que els resultats que aconsegueixo. Crec que vaig progressant cada cap de setmana i que això és el més important. Aquí, concretament, he notat força el fet de no haver tingut les quatre sessions en sec per poder treballar i millorar el meu pilotatge de cara a la cursa. Però això no deixen de ser circumstàncies de les que s’ha d’aprendre per no deixar de créixer». Cardelús utilitza la propera wild card al GP de la Gran Bretanya, que es disputarà al circuit de Silverstone el 26 d’agost.

La cursa austríaca va comptar amb tots els graus d’emoció al davant. Fins al darrer cop de gas no es va conèixer el guanyador, amb canvis de líder constants i atacs per les posicions de podi en tot moment. Els italians Francesco Bagnaia i Luca Marini, el portugès Miguel Oliveira, i l’espanyol Àlex Màrquez van donar espectacle al capdavant de la prova. A cinc voltes per al final, amb el lusità líder, Bagnaia va superar-lo, però Oliveira responia a la perfecció i tornava a posar-se primer. Les frenades entre els diferents protagonistes eren espectaculars. Ho tornava a intentar a la penúltima volta, però es va passar i Oliveira encarava l’ultima com a líder, amb Màrquez superant a Marini. Els quatre es van intercanviar les posicions. Bagnaia no va permetre que el portuguès el superés, obligant-lo a anar per fora quan aquest el va atacar, i va acabar imposant-se, amb Oliveira segon. Màrquez era tercer, però va anar per terra al darrer revolt, permetent a Marini completar el podi.

PUBLICITAT
PUBLICITAT