PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc inicia pretemporada amb el cas Burjanadze per tancar

Les revisions mèdiques marquen el començament del curs, amb una plantilla que encara no és definitiva

Per Joan Josep Blasco

Ibon Navarro, en el partit al Poliesportiu d’Andorra de la temporada passada quan dirigia a l’UCAM Múrcia.
Ibon Navarro, en el partit al Poliesportiu d’Andorra de la temporada passada quan dirigia a l’UCAM Múrcia. | BCA / Martín imatge

La cinquena temporada del BC MoraBanc Andorra a la Lliga Endesa arrenca avui. Els jugadors inicien una pretemporada en la qual es produeixen un bon nombre de novetats, des de la banqueta fins als que han de ser a la pista. Els entrenaments començaran, però, amb la plantilla encara no definida del tot, perquè el club està en negociacions amb Beqa Burjanadze per a que el georgià deixi la disciplina de l’entitat. El seu lloc l’agafarà John Shurna.

Les revisions mèdiques són sempre el pas previ al primer entrenament. Avui es produiran les analítiques, mentre que les proves d’esforç es realitzaran demà, dia que també arrencaran els entrenaments al Poliesportiu d’Andorra. Els jugadors van començar a arribar al país durant el cap de setmana. Algun, com Dylan Ennis, exposava a les xarxes socials les seves ganes de conèixer als nous companys i de començar la pretemporada: «Ha estat un estiu increïble al Canadà. Trobaré a faltar a tots els meus familiars i amics, però ara és moment de posar tot el meu entrenament i preparació de l’estiu en marxa i posar-se a treballar amb la meva nova família, el MoraBanc Andorra». Ennis és una de les cares noves que els aficionats podran veure aquesta temporada al MoraBanc. Les altres són les de Michele Vitali, Rafa Luz, Reggie Upshaw i Shayne Whittington. Aquests se sumen als que segueixen de la campanya anterior: David Jelinek, Oliver Stevic, Andrew Albicy, Moussa Diagné, David Walker i Guille Colom.

Negociacions obertes

Només queda un cas obert, el de Burjanadze. El jugador encara no ha arribat a un acord per rescindir el seu contracte amb el MoraBanc. Encara li queda un any, però el club després de passar-se la campanya passada tota en blanc perquè no es va arribar a recuperar de la lesió al genoll, no compta amb el georgià. Per aquest motiu va oferir-li la possibilitat de continuar a John Shurna. Burjanadze està en negociacions amb l’entitat per arribar a una entesa per quedar desvinculat i fitxar pel Delteco GBC. Compta amb un acord amb el conjunt de Sant Sebastià a nivell personal, però el club basc no té la intenció de pagar cap mena de clàusula per fer-se amb els seus serveis, pel que espera que sigui el jugador qui obtingui la carta de llibertat. Burjanadze no començarà la pretemporada amb el MoraBanc, ni tampoc ho farà Shurna fins que aquest tema estigui tancat.

El retorn de Shurna a la plantilla no es produirà fins que no es produeixi l’acord amb el georgià

De les baixes, la més sonada va ser la de Jaime Fernández. Encara li quedaven dos anys més de contracte, però l’Unicaja va apostar fort pel base madrileny i van fer efectiva la seva clàusula de rescissió previ pagament de la quantitat establerta. Un altre que dona el salt a un dels grans del bàsquet espanyol, i europeu, és Jaka Blazic. La setmana passada es confirmava el seu fitxatge per l’FC Barcelona Lassa. La resta que no continuen són Colton Iverson, Vlado Jankovic i Landing Sanè. Aquest últim podria acompanyar a Burjanadze a Sant Sebastià, ja que els donostiarres també han mostrat interès per fer-se amb els serveis del francès. Tampoc torna al Principat Przemek Karnowski, que va estar cedit mitja temporada al Montakit Fuenlabrada, però el rendiment que va mostrar al conjunt madrileny tampoc va convèncer i es va decidir per a que no seguís vinculat al MoraBanc.
A més de la Lliga Catalana, els andorrans jugaran una sèrie de partits amistosos per preparar el curs i trobar-se en les millors condicions possibiles per afrontar la primera jornada de la Lliga Endesa, que serà entre el 27 i el 30 de setembre al Poliesportiu d’Andorra contra l’UCAM Múrcia, l’exquip de Navarro.

Venudes més de la meitat de les entrades anticipades

El 8 i 9 de setembre es disputa al Pavelló Barris Nord de Lleida la Lliga Catalana ACB, que en aquesta ocasió recupera el format de semifinals i final amb quatre equips després de l’ascens del Baxi Manresa a la Lliga Endesa. És la primera competició oficial de la temporada. Més de la meitat de les entrades anticipades per a l’esdeveniment ja estan venudes. Tenen un preu de 10 euros en una promoció que té vigència fins el 31 d’agost. La capital del Segrià acull la competició, que arrencarà dissabte amb una primera semifinal amb presència del MoraBanc, que s’enfronta al Divina Seguros Joventut. El matx es disputarà a les 18.00 hores. L’altra semi la jugarà l’FC Barcelona Lassa davant el Manresa de Joan Peñarroya (20.00 h). Els guanyadors d’aquests dos enfrontament es trobaran l’endemà per la lluita pel títol (20.00 h). Els blaugranes són els clars dominadors de la Lliga Catalana, imposant-se a les nou últimes edicions.

PUBLICITAT
PUBLICITAT