PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aixàs confia que l’acord amb Burjanadze es produeixi en breu

El MoraBanc comença la pretemporada amb la intenció de resoldre el cas i que Shurna entri al grup

Per Joan Josep Blasco

Albicy realitza proves físiques en el primer dia de la pretemporada.
Albicy realitza proves físiques en el primer dia de la pretemporada. | BCA

La pretemporada del BC MoraBanc Andorra està en marxa. Els entrenaments no començaran fins demà, però els jugadors realitzen les primeres proves físiques i analítiques per comprovar quin és el seu estat abans d’exercitar-se de cara al proper curs. L’únic aspecte a decidir és el de trobar una sortida positiva per a tots al cas Beqa Burjanadze. Club i jugador segueixen en negociacions per a que el georgià es desvinculi, per a que John Shurna pugui reintegrar-se al grup.

«No tenim la capacitat per tenir un jugador parat més d’una temporada»

Aquest és un tema que es vol enllestir el més ràpid possible, «tant de bo aquesta setmana», afirma el president de l’entitat, Gorka Aixàs, perquè aquesta «no és una situació desitjada» per a ningú i confia que «el més abans possible» es resolgui, perquè al club «volem a John Shurna», amb el que ja tenen un acord i «seria ideal» que pogués participar als entrenaments de manera immediata. Amb Burjanadze confia en trobar «una sortida favorable per a les dues parts». El georgià arribava dues temporades enrere al Principat, realitzant una primera campanya solvent i prometedora de cara al futur, però la lesió al genoll li va provocar que es quedés tot un any en blanc. El cas és «desafortunat. És un jugador pel qual vam apostar fort, que venia de LEB Or, amb un contracte llarg», i es va pensar en substituir-lo veient que la recuperació no és propera encara perquè «no tenim capacitat per tenir un jugador parat més d’una temporada».

Equip competitiu

La confecció de la plantilla, amb les altes i baixes conseqüents, comporta que «tenim l’equip que volíem tenir dins les nostres possibilitats», assegura Aixàs, que proposa el mateix grau d’exigència mantingut fins ara: «L’objectiu és el de sempre, competir al màxim nivell». I en aquest sentit «volem fer-ho sempre millor que la temporada anterior, o almenys igualar-ho. L’any passat ens vam quedar a les portes d’algunes coses que ens hagués agradat disputar-les fins al final com podia ser passar alguna ronda d’EuroCup o haver pogut entrar a la Copa del Rei, tot i que finalment vam jugar els play-off». Vol l’equip «en condicions de disputar totes aquestes competicions».

Considera que la plantilla compta amb una «bona parella de bases a pesar dels contratemps, una línia exterior que millora la de la temporada passada i un joc interior que realment és potent, físic i complert». Aquesta serà una pretemporada diferent, després de vuit anys amb Joan Peñarroya a la banqueta. «Que no hi sigui és un canvi important», però la presència de Navarro provoca «molta il·lusió» i amb ell a la banqueta «esperem que ens doni tantes alegries» com el seu antecessor.

Primer dia de classe

Els jugadors del MoraBanc van començar ahir a realitzar les primeres proves per comprovar el seu estat físic després de les vacances estiuenques. Un dels que repeteix, Andrew Albicy, espera que aquesta pròxima campanya «fem vibrar els nostres aficionats igual que les dues últimes temporades».

Partit amb el Pau Orthez al Trofeu 40 anys d’Escaldes-Engordany

La parròquia d’Escaldes-Engordany està d’aniversari i per commemorar la data el BC MoraBanc Andorra disputarà un partit que forma part de la seva pretemporada. Ho farà davant un dels clàssics del bàsquet francès, el Pau-Orthez, en el Trofeu 40 anys d’Escaldes-Engordany el 6 de setembre.
El matx es disputarà al Pavelló del Prat Gran, de 800 localitats, i serà d’entrada gratuïta. Es jugarà a les 20.00 hores i la intenció és que es converteixi en una cita habitual dels estius. «Volem que el torneig tingui continuïtat», assegura Trini Marín, cònsol major de la parròquia. Aixàs va fer-li entrega d’una còpia dels primers estatus del club, que en la seva fundació portava el nom de BC Escaldes.

El primer amistós serà l’1 de setembre davant el Baxi Manresa, en el primer enfrontament de Peñarroya amb el seu exequip. Es disputarà a Sant Julià de Vilatorta. El segon serà el matx amb el Pau Orthez i el dia vuit serà el torn de la Lliga Catalana ACB a Lleida, amb la semifinal contra el Divina Seguros Joventut. Si els andorrans es classifiquen per a la final, la disputaran l’endemà amb el guanyador del matx FC Barcelona Lassa-Manresa. El dia 20 jugarà a Alguaire contra el Tecnyconta Saragossa. La intenció de club és poder augmentar el nombre d’amistosos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT