PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Despreniments al Rec del Solà després de les pluges

Territori i Protecció Civil intervenen al camí per la caiguda de rocs

Per Lídia Raventós

Rocs caiguts al Rec del Solà, a la Massana, durant la matinada del dilluns.
Rocs caiguts al Rec del Solà, a la Massana, durant la matinada del dilluns. | V.R.

El Rec del Solà i el camí Ral a l’altura de La Massana van patir despreniments de rocs de grans dimensions durant la matinada i les primeres hores del matí d’ahir dilluns que van obligar al Departament d’Ordenament Territorial i a Protecció Civil a intervenir per netejar el camí i assegurar-se que no hi havia perill per als vianants. La inspecció i la retirada de rocs van quedar enllestides cap al voltant de les 13.00 hores. 
El director de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, Francesc Areny, va indicar que després de l’avís d’un ciutadà que transitava per la zona van verificar el despreniment de les roques de grans dimensions que haurien caigut durant la nit i després de les intenses pluges de la tarda. 
Areny va explicar que els rocs es van precipitar a prop del tram d’escales metàl·liques, molt a prop d’on el camí en direcció a la Massana es divideix en un brancal que dona accés al petit oratori situat poc abans dels túnels de Sant Antoni. 
Des del Govern van informar que el Departament d’Ordenament Territorial es va personar a la zona i va retirar els rocs, va analitzar els danys ocasionats en una barana de fusta i després va analitzar la zona per decidir si es necessiten mesures complementàries de protecció, «segons el protocol habitual». 
El COEX va haver d’intervenir durant la matinada de dilluns fins a les 4.00 hores a Os de Civís i a la Massana, on es van produir nombroses inundacions. H
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT