PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els residents ferits a l’accident de Bassella reben l’alta mèdica

Van passar prop de 24 hores en observació

Per Meritxell Prat

Les autoritats actuen a la C-14 moments després de l’accident mortal, el diumenge.
Les autoritats actuen a la C-14 moments després de l’accident mortal, el diumenge. | RadioSeu

Els dos adults i el menor residents que viatjaven a un dels dos cotxes de matrícula andorrana implicats en l’accident mortal de diumenge a la C-14 van rebre l’alta de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida ahir. De fet l’home no va arribar a ser ingressat mentre que la dona i el nen van passar un dia en observació. Els tres viatjaven en el segon vehicle de matrícula andorrana implicat en l’accident, un Rover 75, segons van actualitzar els Mossos d’Esquadra ahir, ja que en un primer moment només s’havia informat de la implicació d’un vehicle del Principat. 
El primer vehicle andorrà, una furgoneta Chrysler Voyager va poder esquivar el cotxe que envaïa el carril i va acabar a la cuneta però el conductor no va necessitar assistència mèdica, encara que l’automòbil va quedar malmès. 


La policia catalana va especificar ahir que en la topada es van veure afectats de diversa gravetat un total de quatre vehicles, dos amb plaques andorranes i dos d’espanyoles. El conductor que va resultar mort conduïa un Volkswagen Golf espanyol i, segons testimonis, per evitar un xoc amb el vehicle que el precedia va envair el carril contrari i el segon cotxe que es va trobar no va poder evitar la col·lisió frontal de conseqüències fatals per al conductor del Golf. La investigació dels Mossos d’Esquadra segueix oberta.
Una dona catalana també va resultar ferida de gravetat en la topada, encara que es desconeix en quin cotxe viatjava, i segueix ingressada a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, a la unitat de pacients semicrítics amb politraumatismes, on va ingressar diumenge traslladada en un helicòpter medicalitzat. 

Marques

Ahir al matí encara eren visibles les marques que l’accident va deixar a la calçada, en un punt de la C-14 al qual tots dos sentits de la marxa hi arriben en baixada. La topada va obligar diumenge a tallar la circulació de la C-14 en ambdós sentits durant dues hores i va provocar llargues cues que van fer que el trajecte entre Andorra i Barcelona per Ponts s’allargués durant més de cinc hores segons van manifestar alguns testimonis. 
En les tasques d’assistència hi van participar quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, dos helicòpters i dues ambulàncies del SEM. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT