PUBLICITAT

Andorra la Vella

La minoria qüestiona la pujada de tarifes dels Serradells

PS i Cd’i+L’A creuen que genera dificultats a les famílies

Per Meritxell Prat

Vista de les obres que s’estan duent a terme a la façana dels Serradells.
Vista de les obres que s’estan duent a terme a la façana dels Serradells. | MARICEL BLANCH

L’increment de les tarifes dels abonats al Centre Esportiu dels Serradells que ha dut a terme la majoria, no convenç als consellers de la minoria comunal. Ni Lídia Samarra ni Jordi Minguillón comparteixen la política aplicada per l’equip liderat per Conxita Marsol i consideren que malgrat que els preus dels Serradells fossin massa baixos, tocar les butxaques dels ciutadans pot ser contraproduent.


«Nosaltres ho hem criticat més d’una vegada. No som partidaris dels increments de preus que s’han fet en molts serveis. Tot s’ha encarit i nosaltres pensem que ara no era el moment, defensàvem que s’hagués fet contenció i no tocar la butxaca dels ciutadans», va exposar Minguillón. En aquest sentit, des del seu punt de vista, apunta que «de sensibilitat social n’hi ha poca» entre els membres de la majoria.


Samarra de la seva banda va mostrar certa comprensió. «És veritat que els preus eren molt baixos, però no ens agrada que es vulgui equiparar amb un privat, això és un centre esportiu comunal i és diferent», va afirmar, recordant que «quan mires els percentatges d’increment veus que són molt alts. Potser hauria d’haver estat més esglaonat i no tan de cop».

Dificultats 

En referència al fet que es penalitzi aquells que paguen mensualment, mentre que qui paga quota anual obté cert descompte, la consellera socialdemòcrata no ho comparteix. «L’import és molt important i no sé si totes les famílies s’ho poden permetre», va afegir. Amb tot, va admetre que en contrapartida la corporació està fent un esforç notable per arreglar la instal·lació. «S’estan invertint molts diners, però no estem a favor de l’augment de preus, per nosaltres primer va el ciutadà», va concloure.


Cal recordar que en dos anys la quota mensual de l’abonament complet d’adults al centre esportiu de la capital s’ha encarit un 46%, passant dels 23,25 euros del 2016 als 34 del 2018. En el cas de l’abonament complet anual d’adult ha passat de 279 euros el 2016, als 360 del 2018 (+29%). I una evolució semblant han tingut les tarifes familiars. La tarifa anual ha passat de 498 euros el 2016, a 630 el 2018 (+26,5%) i la mensual presenta una variació del 44,6%, pujant de 41,5 a 60 euros. Així, els usuaris de quota mensual acabaran pagant 90 euros més que els que tenen quota anual. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT