PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Lituània i San Marino, rivals de la selecció en amistosos

La FAF tanca quatre partits, que se sumen als dos programats amb Xipre

Per El Periòdic

Férriz, en un amistós contra Grècia.
Férriz, en un amistós contra Grècia. | FAF

La selecció disputa a començaments de l’any vinent la fase de classificació per al Mundial, i vol fer-ho en les millors condicions. Per aquest motiu la Federació Andorrana de Futbol (FAF) tanca quatre amistosos al mes de desembre, contra Lituània i San Marino. Aquests se sumen als ja programats davant Xipre.

L’1 i 2 de desembre el combinat absolut s’enfrontarà al conjunt bàltic, en dos partits que es disputaran a Andorra. Davant San Marino seran a domicili, el 15 i 16 d’aquell mes.  Els primers duels preparatoris seran contra Xipre, al Principat el 31 d’octubre i l’1 de novembre. «És la més forta de les tres. Tècnicament presenta un molt bon nivell», indica el seleccionador andorrà, Xavi de la Rosa. Amb Lituània es van trobar a l’anterior fase classificatòria al gener de l’any passat, davant la qual van perdre per 5-1. «És una molt bona selecció. Es tracta d’un conjunt molt ben ordenat i físicament fort. Saben perfectament al que juguen, coneixen les seves limitacions i treballen intensament en defensa», mentre que San Marino «és la més fluixa de les tres. Són partits que els hem d’anar a guanyar sí o sí».

Serà la primera ocasió en què el combinat nacional afronti una fase amb aquest bagatge d’amistosos. «Ho fem perquè la selecció és molt jove i està encara verda. Els jugadors necessiten disputar partits i s’ha de fer davant rivals d’aquest tipus, que són els que ens podem trobar a la fase prèvia», assenyala el tècnic, veient que els seus jugadors «necessiten guanyar experiència en partits internacionals». L’entrenador també celebra que amb la tasca realitzada els últims anys pugui comptar amb un major ventall de jugadors a escollir: «Des de fa dos anys s’està treballant molt bé, tant a nivell del Sant Julià com amb la creació de l’Enfaf, que va ser un gran encert. A més, a la Lliga Nacional la temporada passada es va veure que s’havia donat un pas endavant. Com més competeixin els equips de futbol sala, millor per a la selecció».

PUBLICITAT
PUBLICITAT