PUBLICITAT

Encamp

El PS culpa la majoria de la manca d’activitats d’estiu al Pas de la Casa

El cònsol major assegura que és «complicat treballar amb SAETDE» i confia en l’imminent Pla de dinamització

Vista general del Pas de la Casa des d’un dels accessos a la població.
Vista general del Pas de la Casa des d’un dels accessos a la població. | Maricel Blanch

El conseller del PS al Comú d’Encamp, Joan Sans, va culpar la majoria encampadana de la manca d’activitats ofertes aquest estiu al Pas de la Casa i que repercuteixen en la salut dels comerços i els hotels de la població. Sans considera que el comú s’hauria de fixar en el model implementat a la Massana, en el qual considera que «s’hi aboca tothom i funciona». En canvi, segons Sans, el Comú d’Encamp tendeix a entregar subvencions a les associacions, com la d’Iniciativa publicitària del Pas de la Casa, i després «exigir sense acompanyar-los». 


D’altra banda, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va explicar els esforços de cooperació amb SAETDE encara que va reconèixer que «és complicat treballar-hi». A més, va recordar que el poble ha passat d’oferir «zero activitats a l’estiu a alguna cosa, però evidentment que ens agradaria fer més». Respecte de la posició d’enrocament en les negociacions amb SAETDE, Sans considera que aquest argument està esgotat i que com a administració «potser ho podríem promoure si hi ha una bona sintonia». A més va considerar que «l’acord d’intencions signat el 2015 està caducat», «no se n’ha vist res, va ser una presa de pèl vulgar i un dels grans mals dels últims dos anys i mig» i va considerar que se n’hauria de fer un de nou, alhora que va lamentar no haver obtingut resposta a les preguntes sobre l’estat de l’acord impulsades des de la minoria. 


Respecte de les activitats programades pel comú al Pas de la Casa, Sans va considerar que són «concertets i petits espectacles»  i va reflexionar: «Si un turista puja al Pas de la Casa, quina oferta hi ha? Per què no es pot desenvolupar una oferta d’activitats esportives a l’aire lliure de BTT?».


No obstant admetre les dificultats per fer activitats esportives al Pas de la Casa durant els mesos d’estiu, Torres va recordar el problema afegit d’aquest any amb l’aturada tècnica del Funicamp durant quatre mesos. 

Dinamització

Torres es va mostrar esperançat pels procediments que assenyalarà el Pla de dinamització de la parròquia, que es presentarà al setembre i que «s’han treballat amb diferents sectors del Pas de la Casa també». Entre aquests els hotelers, un punt problemàtic segons va reconèixer el cònsol: «Hem de continuar treballant, també tenim problemes amb els hotels, hi ha poquíssims oberts a l’estiu» i això provoca, segons Torres que el turista excursionista que potser es podria quedar alguns dies a la població, només «vingui al matí i marxi a la tarda».


Preguntat sobre les mesures concretes del Pla, Torres va argumentar: «Fins que no el fem públic el mes de setembre, no vull avançar coses perquè sí que hem treballat les propostes a nivell de comissió, però no amb tot el ple del comú i no voldria avançar res abans que les coneguin la resta de consellers» i va fer èmfasi en el fet que algunes de les propostes van néixer dels col·lectius de comerciants i hotelers: «Si cohesionem els interessos comuns entre l’administració, els comerciants i els hotelers, en traurem un resultat positiu». 


Sans va criticar que aquest Pla de dinamització s’adjudiqués de manera directa «a una empresa amiga i sense concórrer a concurs com ho havia fet la Massana». 

Un milió d’euros per a obres en curs

La cònsol menor d’Encamp, Esther París, va destacar ahir que les transferències pendents del 2017 que els deu el Govern, llargament reclamades, i que esperen rebre el tercer trimestre de l’any, per un import d’un milió d’euros, es destinaran a finançar obres que es troben en curs a la parròquia, com per exemple, una nova fase de l’itinerari cultural de les Bons, les obres al Pas de la Casa o el passeig de Mojácar. París  va destacar que ara queda ja una darrera fase d’aquest circuit cultural i que podria estar construïda en un any i mig, mentre que  la part de les Bons estarà finalitzada al mes de setembre, informa l’ANA.

Des de l’oposició, el conseller del PS al comú, Joan Sans, va reconèixer la «millora d’alguns aspectes urbanístics» a la parròquia i vavalorar molt positivament una de les obres que es veurà beneficiada per l’arribada de les transferències, el passeig de Mojácar, però va recordar que cal donar «continuïtat, vida, millorar altres zones i el comerç» per atreure i mantenir els turistes de la parròquia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT