PUBLICITAT

Encamp

L’estiu frena la neteja del gasoil al Pas de la Casa

El comú va decidir postergar la descontaminació per no afectar el turisme

La plaça de l'església del Pas de la Casa.
La plaça de l'església del Pas de la Casa. | Maricel Blanch

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va explicar ahir que els treballs de descontaminació del subsòl dels entorns de l’Església de Sant Pere del Pas de la Casa afectats per vessaments d’hidrocarburs començaran el mes de setembre. El comú va manifestar a principis de juliol a la població encampadana que les feines començarien «en els propers dies». Segons va detallar Torres ahir, l’empresa adjudicatària volia «fer els sondatges el mes d’agost però els vam demanar que ho posterguessin per no destorbar el turisme però a principis de setembre començaran els sondatges que donaran pas a l’extracció dels hidrocarburs». 


El cònsol va recordar que el procediment de descontaminació pot durar «entre un i tres anys» i va detallar que «cal injectar aigua al subsòl i tornar-la a treure fins que arriba el moment que surt neta». 


El vessament es va produir durant la dècada dels 2000 i a causa d’una pèrdua de combustible no detectada al dipòsit de gasoil de calefacció de l’església del Pas de la Casa. L’adjudicació de la descontaminació es va fer el mes de juny per un import de gairebé 700.000 euros. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT