PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els taxistes i els viatges a la presó

Conductors com Benita Lara asseguren que és habitual transportar persones des de la presó

Una fila de taxis fan cua al carrer.
Una fila de taxis fan cua al carrer. | Tony Lara

L’agressió física a un taxista per part d’un home que just havia estat alliberat després de ser detingut per la Policia ha posat sobre la taula els pros i contres d’una pràctica que molts taxistes qualifiquen «d’habitual». 

Tot i que els fets violents que es van viure a finals del mes passat són molt puntuals, és molt freqüent que el cos policial truqui al servei de taxis per desplaçar una persona detinguda a casa seva. Sobretot, en casos en què no té mitjans per fer-ho pel seu propi peu ni tampoc ningú proper a qui recórrer perquè el recullin a la comissaria. 

La Policia no ha volgut fer declaracions a aquest rotatiu sobre si s’està estudiant una alternativa a aquest protocol. Tampoc ha aclarit si es deixarà de demanar aquest servei o no. Mentrestant, alguns taxistes recorden alguns dels trajectes que han fet portant al seient del darrere del cotxe persones recentment detingudes.
Experiències 

«Més d’un cop hem rebut trucades de la Policia perquè anéssim a buscar alguna persona detinguda», assegura Benita Lara. La taxista fa més de 30 anys que utilitza el seu Mercedes per desplaçar clients amunt i avall del Principat. Amb tots aquests anys exercint, acumula moltes experiències. «Ara fa temps que no em truquen per això, però m’ha passat molts cops que he hagut de portar a la Comella interns que han de fer nit a la presó», va explicar Benita. 

Altres vegades ha anat directament a la comissaria. «Les últimes vegades que m’ha trucat la Policia ha estat per anar a buscar uns nois que els havien enganxat amb droga en un autobús que portava joves d’una escola de Catalunya», va relatar la conductora. «Els vaig passar a recollir a la comissaria i com que els expulsaven del país, els vaig portar a la frontera», va afegir Benita Lara, que no recorda quant temps fa des que va fer aquell servei. 

«A mi mai m’ha passat res, i crec que si els deixen anar és perquè estan controlats i no tenen per què fer res», va voler aclarir Lara. La taxista també recorda el cop que va portar fins a València «una noia que sortia de la presó per una estafa». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT