PUBLICITAT

Arsèguel

El camió de la llet d’Arsèguel, a un museu de Terrassa

El vehicle formarà part d’una col·lecció dedicada a la història del transport

Per El Periòdic

L’històric camió de la llet d’Arsèguel.
L’històric camió de la llet d’Arsèguel. | RàdioSeu

L’històric camió de la llet d’Arsèguel va ser traslladat ahir al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa, la capital de la comarca del Vallès Occidental. Les hereves del seu propietari, Joan Barral, van fer la donació del vehicle perquè formi part d’una col·lecció dedicada a la història del transport, segons va informar ahir el mitjà RàdioSeu.

La «lletera» era un camió mixt que transportava llet, mercaderies i passatgers. Concretament, el vehicle cobria la línia de Cava-Ansovell-la Seu d’Urgell. Imma Barral va explicar a RàdioSeu que era una de les poques llicències a l’Estat d’aquest tipus, que es va concedir l’any 1962. Barral va destacar el valor d’aquest camió com a «transport derivat de la llet i d’una forma de vida que ja no existeix». La seva funció era també poder fer arribar als pobles els productes que la gent demanava, tal com va detallar Barral.

L’avi de la família Barral ja feia aquest servei des de l’any 1910. En aquest cas, aleshores transportava les olles de la llet amb carro i després amb un petit camió. La cabina de passatgers es va afegir el 1962, i tenia una capacitat per a deu persones.

Exposició sobre el transport

La col·lecció que inclou diversos automòbils, camions, motors, avions, motos i bicicletes i que mostra el mNACTEC permet fer un aprofundit trajecte per tota la història del transport des dels seus inicis fins a l’actualitat. 

Dels materials exposats es pot destacar l’automòbil de vapor marca Locomobile, de l’any 1899, el SEAT 600 de l’any 1957, el Biscuter de l’any 1955 o l’avió Fairchild de l’any 1932, entre altres. 

El transport es complementa amb l’exposició de motos «Viva Montesa», l’espai expositiu «La maqueta ferroviària» i el «Taller del transport». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT