PUBLICITAT

La Massana

Tot per un formatge

Arinsal enceta la festa major amb la ja tradicional prova ‘Atrapa el formatge’

Per El Periòdic

Les noies que van participar a la prova corren darrere el formatge.
Les noies que van participar a la prova corren darrere el formatge. | MARICEL BLANCH

Els ingredients són sempre els mateixos: la pista de les Marrades, un grup d’intrèpids corredors, un formatge de plàstic i un públic entregat a la diversió. Ah! I la pluja, que tal com recordava un dels membres de l’organització, Raimon Costas, s’hi fa present cada any. Amb tot això a punt, Arinsal es converteix en l’escenari perfecte per l’arxiconeguda prova Atrapa el formatge. No és originària del Principat, els membres de la comissió de festes la van incorporar fa sis anys, inspirant-se en la cursa que se celebra el darrer dilluns de maig al turó de Cooper, a l’anglès districte de Gloucester, però el cert és que ha esdevingut un èxit i una de les cites més esperades de la festa.


Ahir no va ser una excepció. Una vintena de participants, entre infants i adults, es van reunir a les Marrades, van desafiar la pluja i van córrer muntanya avall per mirar d’atrapar el gegantí formatge de plàstic que corre i salta més que ningú. «És un esdeveniment molt divertit i tothom s’ho passa molt bé. Sempre tenim una gran afluència», va destacar Costas, que va afegir que des de la comissió «fem força feina per difondre-ho a les xarxes socials».

Hora de córrer

I mentre el públic animava, els primers a llançar-se a l’aventura van ser els infants. 12 participants d’entre 3 i 11 anys que van demostrar que no els feia por res. I que si és qüestió d’agafar un formatge, ells són els reis de la motivació. Ni les relliscades, ni els cops de cul van aturar. Tots van córrer avall, darrere el formatge, dividits això sí en dos grups per fer-ho més fàcil, fins que els més ràpids van arribar a tocar el formatge. El Miguel, l’Ethan i l’Oriol van ser els tres primers a arribar i el guanyador es va emportar un pot ben ple de caramels cap a casa.


Després dels petits va ser el torn dels homes (nois a partir de 12 anys). En aquest cas hi va haver sis participants, que malgrat l’edat adulta van demostrar que l’esperit juvenil sempre es pot mantenir. Si més no, per aconseguir un formatge. Les escenes de caigudes i relliscades es van repetir fins que el Xavi, el Jordi i el Xavi van tocar el gegant rodó. En canvi, en la categoria femenina, on hi va haver cinc participants, es va notar que la cursa es feia amb una mica més de prudència. Les tres primeres classificades, Neus, Marta i Deborah, van poder gaudir de l’ovació dels assistents. En el cas dels adults, els guanyadors van marxar amb un formatge sota el braç. De dimensions molt més reduïdes, això sí, que el que havien hagut de perseguir per la pista de les Marrades.


Raimon Costas va assegurar que tot i les bones xifres de participació «no pensem que estigui consolidada i anem per més». Així, l’organització treballa en l’organització «d’un altre esdeveniment que vagi en la mateixa línia».
A l’espera de conèixer amb què sorprendran de cara a properes edicions, el que queda clar és que grans i petits conserven, encara, moltes ganes de córrer i donar-ho tot per un formatge! 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT