PUBLICITAT

La Massana

Limitació d’accés al port de Cabús pel mal estat del ferm

Està previst fer-hi una actuació però Govern diu que no és prioritària

Per Meritxell Prat

La senyalització instal·lada a la CG4.
La senyalització instal·lada a la CG4. | MARICEL BLANCH

Els conductors que hagin transitat per la CG4 superant el coll de la Botella per mirar d’arribar al port de Cabús segurament hauran topat amb un cartell que avisa que el ferm està en mal estat i inclou un senyal de circulació prohibida, un altre de perill, i un altre que avisa de possibles despreniments de roques. Un cartell que si se li fes cas estricte i no es continués circulant, impediria fins i tot arribar a l’escultura Tempesta en una tassa de te, atractiu que no passa desapercebut als turistes. No obstant això, segur també hauran pogut comprovar que vehicles i bicicletes hi continuen circulant.


Preguntats per la qüestió, des del Govern es va indicar que es té coneixement que la carretera no està en bones condicions i és per això que es va decidir advertir els conductors i limitar l’accés. De la mateixa manera, es va assegurar que s’hi ha contemplat una actuació de millora, però no es van concretar les dates en què es podria dur a terme. Igualment van recordar que no es tracta d’una via principal i que, per tant, no es contempla com a prioritària.


De la seva banda, el cònsol major de la Massana, David Baró, va indicar que no tenia cap constància que el pas estigui totalment prohibit, si bé va indicar que a causa del mal estat del ferm fa un any es va posar la senyalització «per informar i demanar precaució» a aquells que hi passen. Una acció que s’ha dut a terme mentre el COEX no fa els treballs de reparació que té pendents. 

Tall hivernal 

La carretera que condueix al Port de Cabús, tal com va recordar el cònsol massanenc, sí que queda tancada alguns mesos, concretament durant els mesos d’hivern a causa de l’acumulació de neu, però en canvi, a l’estiu, és força transitada tant per ciclistes com turistes que visiten la zona o altres que segueixen la ruta per arribar a Tor, poble situat en territori espanyol. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT