PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Trobat el cos sense vida d’una jove desapareguda a prop de Tristaina

La noia hauria caigut des d’una altura de 80 metres entre el pic i l’estany Fourcat, en territori francès

Per Lídia Raventós

Una imatge d'arxiu d'un rescat de muntanya a Rialb.
Una imatge d'arxiu d'un rescat de muntanya a Rialb. | ANA / M.T.

Un grup de turistes francesos van trobar ahir al matí el cos sense vida d’una jove catalana de 25 anys entre el pic de Tristaina i l’estany Fourcat,ja en territori francès. Segons van informar els Bombers, tot indica que la noia va caure al buit des d’una alçada de 80 metres i va perdre la vida. Els equips de rescat del Principat buscaven a la jove des de dissabte al vespre quan el grup d’amics de Barcelona que havien vingut a Andorra amb la intenció de fer l’ascens fins al pic de Tristaina van alertar de la seva desaparició. 

 

Els equips de rescat buscaven la dona, catalana de 25 anys, per la zona des de dissabte al vespre

La noia s’hauria separat del grup dissabte a la tarda en preferir no pujar fins al cim. La jove va indicar als seus companys que els esperava als llargs. Quan el grup va baixar, però, no la van trobar ni als llacs ni al cotxe. Va ser aleshores quan van avisar a les autoritats, que van començar a muntar el rescat a última hora de la tarda. Segons van informar els Bombers, la cerca a peu es va allargar fins ben entrada la nit i al matí es va reactivar amb diversos dispositius i helicòpters. Bombers, Policia i Protecció Civil van treballar en el rescat.

Avís des de França 

Cap a les 10 del matí d’ahir els equips de rescats van rebre una trucada des de la Gendarmeria francesa informant que un grup de turistes gals havien trobat un cos d’una dona aparentment sense vida. La Gendarmeria va afegir un helicòpter i un metge a la recerca. Malgrat que al lloc dels fets hi van arribar equips amb eines de reanimació, el metge francès no va poder fer res per la jove i finalment va confirmar la seva defunció. 


La zona on es va localitzar el cos és un camí molt estret entre el pic de Tristaina i l’estany Fourcat amb una forta inclinació. Segons les autoritats de rescat, la pendent i les condicions climatològiques adverses, amb una boira força densa, van ser els elements que haurien propiciar la caiguda. Es creu, a més, que no eren joves experimentats en muntanya i que, això, juntament amb els problemes de visibilitat causats per la boira, haurien pogut desorientar la jove. 

Les hipòtesis 

Quan els cossos de rescats van arribar al lloc dels fets de seguida van pensar que la noia trobada era la mateixa que havia desaparegut perquè coincidia en edat i amb la descripció que havien ofert els seus companys. Malgrat això, fins que no es va confirmar la seva identitat i es va avisar a familiars directes, les autoritats no van voler donar més detalls del fatal desenllaç. 

 

La jove, que va venir al Principat amb un grup de va Barcelona, va declinar en un inici pujar fins al cim

Per la zona on finalment va ser localitzat el cos sense vida de la jove, els especialistes creuen que l’excursionista, contràriament al que havia dit al principi als seus amics, hauria decidit emprendre el camí cap al pic ella sola. Tard al vespre, en una zona abrupta i força inclinada, i amb la boira com a principal enemic, la jove s’hauria desorientat i hauria caigut uns 80 metres avall. Els detalls dels fets, però, encara s’han d’acabar de confirmar, malgrat les primeres hipòtesis. 

En mans de les autoritats franceses

Com que la zona on es va trobar el cos és ja territori francès, el cadàver va ser traslladat per la Gendarmeria al tanatori de Tarascó. Seran les autoritats franceses les encarregades de fer l’autòpsia a la noia i de repatriar el cos allà on indiquin els seus familiars. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT