PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Primer rentat de cara als comerços de l’eix de Carlemany

Les botigues Santuré tancaran al març perquè la propietat hi farà un nou projecte constructiu

Per Meritxell Prat

Vista de les botigues que l'1 de març hauran de tancar.
Vista de les botigues que l'1 de març hauran de tancar. | MARICEL BLANCH

L’avinguda Carlemany canviarà de cara. I no només pels treballs d’embelliment que hi desenvolupa el Comú d’Escaldes-Engordany i que comporten un canvi en el paviment i nou mobiliari urbà. Segons ha pogut confirmar EL PERIÒDIC, els propietaris de les botigues Santuré tenen intenció de remodelar aquests espais. No és un projecte nou, fa temps que se’n parla, però ara sí que hauria arribat l’hora de fer la primera renovació a alguns dels comerços més antics que ocupen l’avinguda. 


Això farà que la desena d’establiments que hi ha a dia d’avui a la zona tanquin portes al març i desapareguin llocs tan emblemàtics com El Rebost, un comerç d’aquells de tota la vida centrat en la venda d’alcohol i tabac, entre d’altres. Al mateix temps, també anirà a terra la casa que hi ha just a la cantonada del passatge d’Arnaldeta de Caboet.

Projecte d’arquitectura  

Fonts de la propietat van confirmar que a dia d’avui s’està treballant el projecte d’arquitectura, però no han volgut donar més detalls sobre la qüestió. La nova construcció no serà immediata. De fet, caldrà esperar fins a l’any vinent per veure els primers efectes. Amb tot, sí que s’ha avisat als comerciants que hauran de deixar els seus establiments. De fet, la data ja és clara: l’1 de març del 2019 les botigues hauran d’estar buides. Malgrat que avui en dia podria semblar que no hi ha cap moviment, sí que hi ha un dels comerços, concretament una sabateria, que té penjat el cartell de «liquidació per trasllat».


Qüestionats sobre el futur que els espera alguns dels comerciants van explicar que els agradaria poder tornar al mateix lloc que ocupen ara, però la decisió final dependrà de si la nova construcció preveu locals comercials o no i, per descomptat, dels preus dels lloguers. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT