PUBLICITAT

Comença el Vallbanc Andorra la Vella Open més emocionant

Més de 150 parelles participen en una competició marcada per l’absència del mític Belasteguín

Per Miquel López-Egea

Gustavo Morales competeix en el Vallbanc Andorra la Vella Open a les pistes de Principadel, ahir.
Gustavo Morales competeix en el Vallbanc Andorra la Vella Open a les pistes de Principadel, ahir. | Maricel Blanch

El Vallbanc Andorra la Vella Open 2018 del World Padel Tour va començar ahir amb la preprèvia, en la qual competien les parelles formades per Gustavo Morales i Arnau Iñíguez i per Gerard Florido i Ruben Peña. Aquesta és la segona vegada que Andorra és escenari de la competició internacional i es disputen partits a les pistes de Principadel i al Poliesportiu d’Andorra, pista que acollirà els partits més importants a partir de dimecres. En aquest sentit, la venda d’entrades ha estat molt positiva i s’espera arribar a les 2.000 persones de públic a les rondes finals. L’organització creu que aquest augmentarà un 20% més en comparació en la passada edició. En aquest sentit, la novena parada del World Tour arriba en un moment decisiu per a la competició actual i per tant, Andorra serà el centre del món del pàdel. 

‘Bela’, lesionat

 Així mateix, la competició està en una situació més que interessant després de la lesió al colze de l’argentí Fernando Belasteguín, que va haver d’abandonar a la prova que es disputava a Mijas i no va poder jugar els quarts de final. Aquest fet ha propiciat que Sanyo Gutiérrez i Maxi Sánchez tinguin una oportunitat d’or per per aconseguir per fi el títol, ja que amb una victòria a la competició podrien seguir retallant distàncies amb el número u durant 16 anys seguits. 

Així, Bela no podrà competir amb Pablo Lima i en aquest sentit, el seu company serà finalment Marcello Jardim que torna, per fer un duet brasiler a la competició, fet que fa deu anys que no es produïa. Lima buscarà sí o sí mantenir el lideratge a la competició. Els dos partiran com a cap de sèrie número dos del torneig andorrà. Altres parelles masculines noves que veurem seràn la de José Rico amb Juan Maniel Restivo, que entra a causa de l’absència de Víctor Ruiz. Per altra banda, la lesió de Juan Tello deixo a Fede Chingotto al costat de Fernando Poggi.

En categoria femenina, no hi haurà canvis i Majo i Mapi Sánchez Alayeo, que de moment, tenen bastant assegurat el número u mundial, són les principals favorites. Les bessones van aconseguir a Mijas el seu tercer títol de la temporada, que era el seu segon consecutiu després d’adjudicar-se també el Màster de València. Així, es mostren imparables i sembla improbable que algú sigui capaç de plantar cara a les saragossanes, que viuen el millor moment de la temporada. Volen la victòria, no volen deixar dubtes, arriben al 100% i Andorra serà la prova de foc. 

Lluita per ser cap de sèrie

A la part alta de la classificació de la competició hi ha una lluita aferrissada per ser cap de sèrie en els rànquings masculí i femení. En el quadre masculí menys de 700 punts separen actualment a la parella 3, formada per Matías Díaz i Alejandro Galán de la parella 4, formada per Juan Martín Díaz i Paquito Navarro. A més, Franco Stupaczuk i Cristian Gutiérrez els segueixen de ben a prop. Per altra banda, en categoria femenina, hi ha una lluita apassionant per ser cap de sèrie número 4 amb Marta Ortega i Ariana Sánchez en aquest lloc. 560 punts les separen de les seves perseguidores, Patricia Llaguno i Elisabet Amatriaín. A més d’aquest panorama, noves parelles arriben obrint-se pas de manera imponent i en la present temporada noves parelles han anat creixent i arribant a les rondes finals de manera habitual, donant importants sorpreses i desbancant als líders de la competició. En aquest sentit, Andorra serà una nova oportunitat perquè les noves cares d’aquest esport es puguin incorporar en la lluita pel títol. D’aquesta manera, 152 parelles, 96 de masculines i 56 de femenines participen des d’ahir en el torneig. 

Dues importants derrotes

Ahir a la tarda Iñíguez i Morales van perdre contra Miguel Ángel Solbes i Jorge Ruiz Gutiérrez per 4 a 6 i per 3 a 6. Per la seva part, Florido i Peña van perdre contra Iker del Valle Gonzalez i Patricio Nahuel Belluati López per 6 a 4 i 6 a 2. 

Avui és el torn de la parella formada per Berta Juncosa i Berta Perdigueros que juguen contra Cristina Carrascosa i Xènia Clascà. Per altra banda, Natàlia Font juga amb Yasmina Trigueros i és l’única andorrana que parteix des de la segona ronda demà. Encara no coneix a les seves rivals.

Mala sort

La mala notícia del dia la va protagonitzar Ivan Ramírez del Campo, que va patir una petita ruptura a l’òrbita de l’ull dret i va haver de ser traslladat a l’hospital. Així i tot, el jugador es troba bé i els pròxims dies coneixerà els passos a seguir. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT