PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’accés a Meritxell estarà tancat als vehicles tot l’agost a petició del comerç

El comú allarga la prohibició de circular sense comunicar-ho

Per Lídia Raventós

Diversos turistes passegen al costat de les terrasses de l’avinguda Meritxell, ahir.
Diversos turistes passegen al costat de les terrasses de l’avinguda Meritxell, ahir. | MARICEL BLANCH

La part baixa de l’avinguda Meritxell mantindrà el tancament a la circulació rodada les 24 hores del dia durant tot l’agost. De fet, i malgrat que el nou eix ja ha estat inaugurat després dels quatre mesos d’obres de remodelació, l’accés als vehicles motoritzats no s’ha obert cap dia. Segons van informar des del Comú d’Andorra la Vella, la decisió s’ha pres després de rebre diverses peticions dels comerços de la zona que preferirien que el tram fos sempre per a vianants. També els restaurants i bars de la part baixa hi estarien a favor, per tal de poder mantenir les terrasses que s’han instal·lat a Meritxell d’ençà de la inauguració. 


Des de la corporació van indicar que s’ha optat per allargar el tancament tal com han demanat els comerciants durant el mes d’agost per «la gran afluència de gent» que hi ha aquest dies i tenint en compte que la població «ja s’havia acostumat» a no circular per la zona perquè estava tancat des de l’abril, quan van començar els treballs d’embelliment.


La decisió, però, no es va anunciar públicament amb la voluntat de veure com funcionava. Amb tot, des del comú de la capital van afirmar que no es tracta d’una prova pilot i que, en principi, la intenció és que a partir del setembre, amb l’inici del curs escolar i la tornada a la «normalitat», l’avinguda Meritxell torni a obrir l’accés als vehicles des de les 12 de la nit fins les 12 del migdia. No es té previst, per tant, allargar la prohibició de circulació ni canviar l’horari establert fa un parell d’anys. 

Canvis per recollir la brossa 

La nova avinguda Meritxell també ha comportat canvis pel que fa a la neteja dels carrers. Amb el tancament a l’accés rodat també s’ha eliminat el pas dels camions de la brossa per la zona baixa. Un canvi que, a diferència de l’anterior, segurament ha arribat per quedar-se. Des del comú van indicar que la intenció és mantenir la via pública neta i que el fet que els pisos de particulars i els restaurants tinguin els cubells de la brossa davant del portal a la nit dona una mala imatge de l’eix comercial principal. 


Des de la corporació consideren que els veïns ja s’han acostumat a recòrrer als carrers adjacents per treure les escombraries –durant els quatre mesos d’obres ha estat així– i que, per tant, no és necessari canviar-ho. Pel que fa a les escombraries dels comerços i restaurants de la zona, la corporació està estudiant quina alternativa es pot implementar per tal que puguin llençar la brossa sense que el cubell estigui a l’avinguda.


Tot i que encara s’està estudiant i no s’ha pres una decisió en ferm, la intenció del comú amb aquesta qüestió és mantenir l’espai net i, per tant, sembla que l’opció de no tornar a la fórmula d’abans de les obres ja està pressa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT