PUBLICITAT

La UEFA segueix preocupada per la gespa de l’Estadi Nacional

La Federació de Futbol presenta les noves equipacions que vestiran a la Lliga de les Nacions

Per Miquel López-Egea

Foto de família amb les noves equipacions de la selecció nacional a Sispony, ahir.
Foto de família amb les noves equipacions de la selecció nacional a Sispony, ahir. | FAF

El delegat de la UEFA, Thierry Favre, es va mostrar ahir preocupat per la gespa de l’Estadi Nacional i va ser clar: «Els jugadors, els entrenadors, i en general els professionals, no em feliciten per l’estat de la gespa i em fan pocs compliments perquè no els agrada la qualitat tot i que passa la normativa, fet que és un altre problema». Tot i aquestes declaracions,  va explicar que aquest any ha passat «de nou el test» i desitja «que tingui menys crítiques». Aquesta és una polèmica que ve de lluny, ja que la gespa artificial de l’estadi havia rebut crítiques per part dels rivals de la selecció. La polèmica segueix present. En aquest sentit, en el seu moment, la UEFA volia un altre mena de superfície sintètica però el Govern va apostar per l’actual, que passa la normativa.

En aquest context, la selecció nacional es troba còmode en aquest camp. D’aquesta manera es manifestava Fernando Santos, entrenador de Portugal, abans de la darrera visita a Andorra l’any passat: «És un camp diferent del que estem acostumats i afavoreix a Andorra perquè està més habituat». Per tant, és lògic i comprensible que la selecció es beneficiï d’aquest avantatge, en aquest sentit, tots els equips tenen les seves estratègies quan juguen a casa. Per algun motiu els gols com a visitant valen doble.

Nova temporada, nova imatge

Favre va fer aquestes declaracions durant la presentació de les noves equipacions de la marca italiana Macron de la selecció nacional. Sobre el canvi d’imatge, Favre va explicar que les equipacions sorgeixen «d’un projecte que fa anys que va començar, és una col·laboració econòmica, un acord, amb les federacions que tenen dificultats». Aquest és per dos anys.

La selecció vestirà el vermell, el blau i el blanc i les samarretes tenen el gravat en relleu del Casamanya

Així mateix, durant la seva visita a Andorra, Favre també va poder  visitar el futur camp de la Massana aprofitant les bones relacions i va comentar que «és un gran projecte» i que l’any que ve, espera «veure el mateix». «És un gran projecte pel futbol andorrà», assenyalava. A més va remarcar que «no hi ha cap instal·lació urgent tot i que falten camps perquè hi ha molta base». En aquesta línia va mostrar la predisposició de l’entitat en ajudar. «Això és prioritat», afegia.

El vermell, el blau i el blanc seran els tres colors que podran vestir totes les seleccions de la Federació Andorrana de Futbol. Els porters vestiran de negre, groc o verd. Així, la presentació es va dur a terme a Sispony, amb vista al Casamanya, el perfil que precisament apareix en el gravat en relleu de la primera samarreta, la vermella. A més, en els detalls de la samarreta es podran apreciar els tres colors de la bandera andorrana. Les equipacions han estat dissenyades per la FAF i es vestiran durant la Nations League i la classificació per l’Eurocopa 2020.

Per la seva banda, el seleccionador nacional, Koldo Álvarez va explicar que «tot ajuda, la imatge és important perquè ha de ser bona». «Estem molt contents amb la temporada que hem fet i intentarem fer-ho el millor possible a la Nations League, l’objectiu és ser competitius tots els partits, millorar fora de casa i si som capaços de sumar, benvingut sigui».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT