PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els psicòlegs volen subvencionar el tractament contra l’anorèxia

El SAAS nega que es necessiti una unitat especialitzada a l’hospital pels pacients

L’entrada al centre de Salut Mental del SAAS.
L’entrada al centre de Salut Mental del SAAS. | Maricel Blanch

El tractament contra l’anorèxia i la bulímia està dins la llista de serveis que els psicòlegs volen que la CASS subvencioni. La setmana passada, una dona afectada per aquesta malaltia va mostrar la seva voluntat de crear una associació per, entre d’altres tasques, reivindicar la cobertura de la parapública de les visites als psicòlegs. El Govern encara no s’ha pronunciat respecte a la proposta de serveis que va presentar el Col·legi de Psicòlegs ja fa més de tres mesos. 

El president de l’associació, Òscar Fernàndez, confia que el Ministeri de Salut els enviï la contraproposta, amb les tarifes i els supòsits que cobriria l’assistència sanitària pública quan la psicologia entri a la cartera de la CASS. 

La impulsora del projecte lamenta que s’hagin de pagar 50 o 60 euros cada setmana per les sessions amb el psicòleg. «En casos d’anorèxia i bulímia necessites un psicòleg sí o sí», va subratllar a aquest rotatiu la setmana passada. A més, també critica els recursos de què disposa ara mateix el país per curar els afectats. Demana que es construeixi una unitat especialitzada. 

Ara com ara, les noies que pateixen aquests trastorns es tracten al servei de Salut Mental de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Segons el SAAS, Salut Mental ja compta amb psiquiatres que tracten aquestes patologies i, per tant, no es veu la necessitat d’invertir en un nou espai específic. «Les afectades compten amb tots els recursos del servei de Salut Mental: la consulta externa, l’hospitalització, l’hospital de dia...», van apuntar des del departament de comunicació del SAAS. 

Des del Col·legi de Psicòlegs, Fernàndez tampoc creu que calgui una unitat especialitzada perquè hi ha «poc volum de pacients». L’any passat es van hospitalitzar 10 persones per aquest trastorn: cinc menors d’edat i cinc adults. Totes, dones. El 2016 també es van registrar 10 hospitalitzacions: set noies menors d’edat i tres adults, entre els quals, un home. 

Fernàndez admet que el que s’hauria de fer és «adaptar les instal·lacions ja existents». Per millorar la qualitat del servei, té clar que cal que els psicòlegs entrin dins el sistema sanitari públic. «Descongestionaríem Salut Mental i molts podrien rebre atenció a les consultes privades sense pagar un preu tan alt», va comentar el psicòleg. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT