PUBLICITAT

Andorra la Vella

Ros lliura a Ubach les còpies d’estil com a nou ambaixador d’Espanya

El següent i últim pas és presentar les credencials als dos coprínceps

Per El Periòdic

Àngel Ros lliura les còpies d’estil a la ministra Maria Ubach.
Àngel Ros lliura les còpies d’estil a la ministra Maria Ubach. | Ambaixada d\'Espanya

El nou ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, ahir va lliurar a la ministra d’Exteriors, Maria Ubach, les còpies d’estil. Aquest document es tracta d’una transcripció de les cartes credencials que el legat nouvingut ha de presentar a la titular d’Afers Exteriors de l’Estat receptor en la primera visita que realitza al ministeri de relacions exteriors per tal de sol·licitar que se li fixi la data per a la presentació de les seves credencials al cap de l’Estat. Ros farà aquest acte amb el president de França, Emmanuel Macron, i amb el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. Segons van confirmar fonts del Bisbat d’Urgell a l’ANA, la trobada amb el darrer s’ha de dur a terme abans que acabi el mes d’agost.

Procés de nomenament

El Consell de Ministres espanyol va aprovar el nomenament de Ros el 3 d’agost passat, un cop el Govern d’Andorra va atorgar-li el seu beneplàcit. Pocs dies després, l’Associació de Diplomàtics Espanyols va mostrar la seva «disconformitat» perquè considera que és un nomenament «polític» i que no té res a veure amb la carrera diplomàtica. Ros va dimitir el 14 d’agost com a alcalde de Lleida després de catorze anys en el càrrec i el proper 29 és el dia que s’ha de celebrar una nova sessió per escollir el seu substitut a l’alcaldia.

Després del nomenament de Ros com a nou ambaixador d’Espanya, el ministre Portaveu, Jordi Cinca, va destacar que el fet de ser una persona que coneix la realitat d’Andorra, per la seva proximitat, pot suposar un impuls per a alguns dels assumptes que es trobarà sobre la taula, entre els quals l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell. En aquest sentit, pot desencallar el tema del GPS. Des de la Seu d’Urgell, en canvi, el seu alcalde Albert Batalla va dir en una entrevista a RTVA que la decisió confirma que Ros buscava una sortida de la política per la incomoditat de governar la ciutat de Lleida amb el suport de Ciutadans.

PUBLICITAT
PUBLICITAT