PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Noves proteccions per a la caiguda de blocs rocosos

Els treballs es duran a terme en zones de la CG2 i CG3 sensibles

Per El Periòdic

Un parell de cotxes circulen per la CG2, a la zona de la Bartra.
Un parell de cotxes circulen per la CG2, a la zona de la Bartra. | Sergi Pérez

El Govern va aprovar en el Consell de Ministres del passat dimecres la licitació dels treballs d’instal·lació de noves proteccions per a la caiguda de blocs rocosos en zones sensibles de la CG2 i la CG3. Concretament, les obres de millora es duran a terme, a la CG2, just a la zona de la Bartra, entre la deixalleria del comú d’Encamp i la rotonda de Cabeca, i a la CG3, a la boca nord del túnel de la Pedrera. 

Segons l’estudi detallat de vessant que es va redactar per determinar les zones que caldria equipar amb aquestes proteccions, el punt de la CG2 que s’ha de reforçar comptarà amb quatre trams de barreres dinàmiques de sis metres d’alçada, 438 metres de llargada i 3.000 kj d’absorció d’energia. Per a la seva execució, l’Executiu ha previst un termini de vuit mesos, al qual s’hauran d’adscriure totes les ofertes que es presentin al concurs que estarà obert fins al proper 26 de setembre. Pel que fa als treballs per instal·lar proteccions a la CG3, ja es troben en una fase més avançada. El concurs públic convocat el passat 13 de juny s’ha resolt favorablement a l’empresa Treposa, que compta amb un pressupost de 175.000 euros per executar l’obra en un màxim de 13 setmanes.

Paral·lelament, l’Executiu va treure a concurs una nova fase de la variant de Sant Julià de Lòria que ha de permetre descongestionar el trànsit de la parròquia; en concret, el tram comprès entre l’enllaç de Fontaneda i el carrer Isidre Valls.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT