PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Thyssen esdevé el primer museu amic d’Unicef al món

El conveni permetrà recaptar fons pels nens discapacitats del Bhutan i fer activitats de concienciació

Cervera, Gelabert i Àlvarez, instants després de la signatura del conveni, ahir al Museu Carmen Thyssen Andorra.
Cervera, Gelabert i Àlvarez, instants després de la signatura del conveni, ahir al Museu Carmen Thyssen Andorra. | Museu Carmen Thyssen Andorra

El Museu Carmen Thyssen Andorra es va convertir ahir en el primer museu amic d’Unicef al món a través d’un conveni signat entre la presidenta de la fundació MuseAnd i ministra de Cultura, Olga Gelabert i la presidenta del Comitè Nacional d’Andorra per l’Unicef, Laura Álvarez, qui va assegurar que «l’enteniment» amb el museu va ser immediat, ja que «una de les inquietuds del centre són els nens». El conveni  es va començar a negociar només fa un mes i mig, segons va explicar la representant de l’Unicef i no té una durada fixada, ja que «no hem ossat pensar que pugui arribar a acabar-se la col·laboració», va indicar Álvarez de comú acord amb Gelabert.

Bhutan

El conveni permetrà finançar els projectes de l’organització al Bhutan, «un país amb un fort estigma dels nens amb discapacitat, on fins ara han estat amagats, marginats i sense censar i en el qual treballem per integrar-los en tots els aspectes de la societat», va explicar Àlvarez. 

A més, també es contemplen la realització d’activitats de conscienciació al Museu en relació a la tasca d’Unicef, visites guiades a benefici de l’organisme internacional, la celebració d’esdeveniments solidaris o la possibilitat de fer una aportació d’un euro a l’hora de comprar l’entrada a l’exposició o bé dipositar un donatiu a l’urna que des d’ahir llueix a la taquilla de la pinacoteca.  

Mimetisme

El director artístic del Museu Carmen Thyssen Andorra es va mostrar convençut «que aquesta iniciativa pionera es replicarà arreu del món i en altres museus», alhora que va explicar que «aquesta iniciativa és una sinergia en què busquem aportar un granet de sorra com a entitat cultural que creiem que pot ser interessant donat el nostre volum de visitants». Per a Cervera, el vincle de l’art amb la sortida de l’oblit dels infants amb discapacitat de Bhutan és que «l’art i la cultura són una eina d’integració i nosaltres intentem que arribi a tot tipus de públic i tenim una sensibilitat especial amb els nens amb discapacitats i activitats adaptades». 
De la seva banda, Gelabert va recordar: «Andorra s’ha demostrat sempre molt solidària i estic segura que hi haurà participació en aquesta urna». A més, va definir l’acord de «guany mutu» i va explicar que quan va conèixer la iniciativa «em va semblar una gran idea que calia fer efectiva ràpidament». 

Álvarez es va mostrar molt agraïda pel suport rebut des del primer moment i va indicar que «caldrà seguir treballant per ampliar aquest conveni amb els altres museus del país, aprofitant que Andorra és el país del món amb més museus per metre quadrat», amb l’objectiu de seguir vetllant per la infància arreu del món.

Al voltant de 3.000 visitants durant el mes d’agost

El director artístic del Museu Carmen Thyssen Andorra, Guillermo Cervera, va anunciar ahir que durant el mes d’agost han passat per l’exposició vigent «al voltant de 3.000 visitants, una xifra molt interessant per a nosaltres», va assegurar. Cervera va avançar també que en un parell de setmanes faran públic el balanç d’aquesta temporada d’estiu, que va definir com a «molt bona». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT