PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes ja té castell

El comú inverteix 150.000 euros en modernitzar tres instal·lacions infantils del Prat del Roure

El conseller d’Urbanisme, Josep Tudel, i la cònsol major, Trini Marín.
El conseller d’Urbanisme, Josep Tudel, i la cònsol major, Trini Marín. | ANA / M.F.

I qui deia que a Andorra no hi ha castells ni fortaleses? Al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany hi ha una de molt concorreguda des de fa pocs dies. Forma part de les tres noves estructures de jocs infantils per a nens i nenes de totes les edats en les quals el comú ha invertit 150.000 euros perquè els anteriors ja estaven bastant «desgastats», segons el conseller de Manteniment, Serveis i Urbanisme, Josep Tudel i segons també els havien fet notar el Consell d’Infants, ja que una de les seves peticions era una modernització dels jocs infantils del cèntric parc escaldenc.  


Els dissenys són tan atractius i engrescadors que fins i tot la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, feia broma amb la temptació de provar el tobogan del castell multijocs, mentre semblava gaudir d’allò més ajudant als nanos dels Esports d’Estiu a pujar al camió vermell des d’on els menuts asseguraven: «Marxem cap a Cuba!», perquè contra la imaginació no hi ha oceà Atlàntic que es pugui interposar. 


Aquestes noves construccions utilitzen més plàstic i conglomerats i «menys fusta i metall», segons Tudel. A part de l’efecte estètic i dels acabats que s’aconsegueixen, «suposadament hauria de durar més i no agafen tanta temperatura quan el sol els dona directe, perquè de vegades rebíem queixes sobre això», va indicar Tudel. A més, incorporen petits entreteniments i trencaclosques a les estructures per tenir els petits actius tant de ment com de cos, «uns elements que abans no eren tan freqüents en aquest tipus d’estructures, entenem que per aquest espai passen moltíssimes famílies i s’ha d’aprofitar el màxim possible». 


Per als qui temen les caigudes, Tudel va enviar un missatge tranquil·litzador indicant que «s’han seguit els màxims criteris de seguretat». El terres acotxats amb cautxú que hi havia abans s’han canviat per una mena de moqueta peluda de colors.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT