PUBLICITAT

El mal temps de Silverstone marca el primer contacte

Cardelús té dificultats per adaptar-se al complicat circuit anglès

Per El Periòdic

El pilot Xavi Cardelús a Silverstone, avui.
El pilot Xavi Cardelús a Silverstone, avui. | Cardelús Racing Team

Xavi Cardelús s'ha vist afectat avui pel mal temps a la primera jornada d’entrenaments del Gran Premi de la Gran Bretanya que es disputa aquest cap de setmana a Silverstone. Les condicions meteorològiques han posat les coses difícils a l’andorrà en una pista desconeguda per ell, que es caracteritza per ser molt llarga, a més de la més tècnica i ràpida del Campionat.

A l’entrenament lliure d'avui al matí, la temperatura era força baixa i a la sessió de la tarda ha començat a ploure en algunes zones del traçat quan només havien transcorregut quatre minuts des del començament, però com no plovia a tot el circuit, no es podia configurar la moto per condicions de moll, ni tampoc de sec. Finalment, els pilots han sortit a pista els últims 25 minuts amb parts de l’asfalt molt molles i altres poc més que humides. Així, Cardelús ha marcat un registre de 2.14,62 al matí i a la tarda es va situar 32è fent tres voltes en sec i sis en moll. 

«La meteorologia no ens ha ajudat gens ni mica avui perquè el que em calia era fer el màxim de voltes al circuit en sec tractant-se del primer dia d’entrenaments i d’un circuit molt llarg, tècnic i ràpid que planteja dificultats a l’hora de començar a rodar», ha explicat el pilot. «Les sensacions de la sessió de sec del matí són bones i no deixen de ser el primer pas d’adaptació a Silverstone», remarcava. Així mateix, va considerar que «m’he situat entre els altres pilots debutants i aquesta és una referència vàlida». «Ara cal centrar-se en la feina diària, en acabar de tenir el circuit per la mà i en ser el màxim competitiu en cada circumstància. Siguin quines siguin les condicions, estem aquí per aprendre i per anar millorant pas a pas i a les dues sessions de demà, caldrà seguir en aquesta mateixa línia», concloïa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT