PUBLICITAT

Última visita nocturna de l’estiu a la mina de Llorts

Conservada gràcies a la proximitat amb el nucli urbà

Visitants de la mina de Llorts equipats amb frontal.
Visitants de la mina de Llorts equipats amb frontal. | Andorra Turisme

Els qui encara no hagin gaudit de la visita nocturna a la mina de Llorts estan en temps de descompte ja que la d’aquest vespre serà l’última visita guiada d’aquest any, després que hagin estat en marxa tots els divendres i dissabtes de juliol i agost.


L’experiència és breu però permet conèixer un fragment de la història minera del país. «La durada és d’entre 10 i 15 minuts El màxim de gent que hi pot haver a la mina a la vegada són vuit. La mina està formada per tres o quatre galeries, són 30 metres quadrats en total. Els ensenyem el material, com es treballava, com s’obtenia la matèria prima i una mica d’història dels miners a Andorra i, en especial, a Ordino. És un primer tastet on els entreguem aquests coneixements per si després volen fer la Ruta del Ferro», va explicar a EL PERIÒDIC un dels guies de l’activitat durant l’estiu, el jove ordinenc Nil Latorre. 


«La mina de Llorts es va obrir a finals del segle XIX i només va estar quatre anys en actiu perquè era molt petita i no contenia massa material per aprofitar. Les més riques estaven a molta més alçada, a uns 2.400 metres. La de Llorts és una de les poques mines que es conserven perquè era més fàcil de mantenir-la perquè es troba més a prop del nucli urbà, les altres es van acabar enfonsant», va detallar el guia. 


L’entrada pels adults és de 5 euros i per als nens entre 6 i 12 anys, de 3. Podeu reservar l’activitat telefònicament al 878 173. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT