PUBLICITAT

La Massana

La Generalitat confia que el GPS de la Seu arribi aquest any

El conseller Damià Calvet recorda que l’aeroport d’Alguaire també és una opció per a Andorra

Per Lara Ribas

Un avió s’enlaira a l’aeroport d’Andorra-La Seu.
Un avió s’enlaira a l’aeroport d’Andorra-La Seu. | Maricel Blanch

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, va mostrar-se confiat que la qüestió del GPS a l’aeroport d’Andorra-La Seu estigui resolta abans que acabi aquest 2018 i comenci la temporada d’esquí. «No només hem mantingut contactes amb el nou Govern d’Espanya, sinó que també hem iniciat un treball conjunt seriós», ahir va transmetre Calvet als mitjans de comunicació després de la signatura del protocol de creació del Parc Pirinenc de les Tres Nacions. El titular de Territori i Sostenibilitat va explicar que al mes de setembre vindrà a Andorra el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, per reunir-se amb amb els responsables ministerials del Principat i posar-los al dia de les gestions que s’estan duent a terme amb l’Executiu espanyol en referència a la tramitació dels permisos per aconseguir el sistema de GPS a l’aeroport d’Andorra-La Seu. 

Calvet va reconèixer que «aquest aparell és necessari per fer un salt de qualitat i funcionalitat a la infraestructura aeroportuària». De tota manera, el mandatari català va insistir que «en aquests moments l’aeroport ja té molta activitat, tot i que restringida, i que les millores permetran  donar més serveis al territori i reforçar les sinergies amb Andorra». Tot i la importància de la màxima rendibilitat de la infraestructura per al Principat, el conseller va recordar que l’aeroport d’Alguaire, que es troba a la demarcació de Lleida i sí que depèn de la Generalitat, acull molts vols de teleoperadors d’Andorra. «Per tant, sigui d’una manera o d’una altra, des del Govern estem servint interessos comuns amb Andorra», va manifestar Calvet tot recalcant els passos avançats des del seu Executiu.

Retorn econòmic

Tot expressant el seu desig que l’aeroport d’Andorra-La Seu estigui en ple rendiment aquesta propera temporada d’hivern, el conseller Calvet va admetre que «és molt difícil capgirar la tendència deficitària d’una infraestructura d’interès general com aquesta». Des de la Generalitat, no tenen la intenció de trobar un rendiment immediat amb el d’Andorra-La Seu ni tampoc amb el d’Alguaire, però esperen que a llarg termini es vagi donant un valor afegit amb més funcions i s’aconsegueixi un major retorn econòmic que l’inicial.

A l’espera de conèixer els detalls de la negociació que hi ha en marxa amb el Govern d’Espanya, Calvet va manifestar que el nou ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, «en ser català i lleidatà ha d’entendre molt bé quines són les casuístiques de la relació entre Catalunya i el Principat». En aquest sentit, va confiar que l’excap de la Paeria «faciliti aquestes relacions perquè progressin adequadament».

PUBLICITAT
PUBLICITAT