PUBLICITAT

Andorra la Vella

SDP demana detalls del suport als joves amb addiccions

Víctor Naudi pregunta per les xifres d’afectats i les ajudes, entre altres

Per El Periòdic

Víctor Naudi en una intervenció al Consell General.
Víctor Naudi en una intervenció al Consell General. | Maricel Blanch

El conseller general per SDP, Víctor Naudi, va presentar el passat divendres un total de vuit preguntes escrites al Govern en relació al suport terapèutic de què disposen els joves que pateixen trastorns addictius i el seu entorn. Segons detalla el mateix document, les preguntes neixen arran de l’anunci de l’obertura d’un centre privat per al tractament d’addiccions a Sispony. 


SDP entén que com que no es disposa d’una estadística completa de l’estat de salut de la població d’Andorra no es pot fer un seguiment ni adoptar les mesures apropiades per a millorar la qualitat de vida de les famílies que tenen joves amb trastorns o addicions, sigui del tipus que sigui.Per aquest motiu, Naudi pregunta si es disposa de dades quantitatives de joves que pateixen algun tipus d’addicció, trastorns alimentaris, addiccions a les xarxes, al joc, trastorns neuròtics, problemes de comportament o altres i, en cas afirmatiu, si les dades estan diferenciades per cada patologia.
El conseller d’SDP també ha preguntat quants joves es troben ingressats en centres de tractament especialitzats a l’estranger, quins són, quants estan convencionats i si hi ha previst d’incorporar-hi més. Donat que, actualment, l’estructura organitzativa del SAAS compta amb una Unitat de Conductes Addictives per a certs tractaments i els casos més complexos es deriven a l’estranger, SDP demana quin és el cost de l’ingrés i dels tractaments.Naudi també vol saber si les famílies reben suport durant els ingressos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT