PUBLICITAT

Marc Casal lidera la general gràcies a la darrera cursa

Acaba segon a la Materhorn Ultracks de Zermatt i suma 80 punts

Per El Periòdic

Marc Casal a l’arribada de la Matterhorn Ultraks, dissabte.
Marc Casal a l’arribada de la Matterhorn Ultraks, dissabte. | Skyrunner World Series

El corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Marc Casal, se situa líder de la general a les Skyrunner World Series després d’haver aconseguit una magnífica posició dissabte a la Matterhorn Ultraks, puntuable per a la modalitat Sky Classic, que es disputava a Zermatt (Suïssa). Era una cursa de 49 quilòmetres i 3.000 mestres de desnivell positiu, amb el punt més alt situat al cim del Gornergrat, a 3.130 metres d’altitud.

Casal va marcar un temps de 5.00,24, a un segon del campió de la prova, el local Martin Anthamatten. Casal va aconseguir aquest espectacular resultat tot i les molèsties que arrossegava per la lesió que va patir entrenant al Comapedrosa el mes passat. Tot i això, des del principi es va col·locar al davant de la cursa.
«Hem anat junts amb el Martin tant la primera pujada com la primera baixada i em trobava bastant bé», explicava. «Després, en veure que ell tenia un ritme més ràpid, he decidit fer la meva cursa, he fet la segona pujada tot sol i he coronat el punt més alt a dos segons del Martin. La tercera i la quarta pujada l’hem fet conjuntament amb el Genís Zapater (que va ser tercer) i l’he pogut deixar enrere al final de l’última pujada. El peu m’ha fet força mal, m’he tornat a caure i m’he fet mal al genoll. No he tingut bones sensacions, però he pogut superar el malestar i fer un parcial de set minuts menys en la segona part de la cursa respecte de l’any passat», assenyalava l’andorrà. 

El preparador físic dels germans Casal i col·laborador de la FAM, Fabrizio Gravina, va destacar que «millor no ho podia haver fet» i que «ha fet una gran cursa sent capaç de millorar el seu parcial en la segona part del recorregut de forma espectacular. Ara ja toca pensar en els Campionats del Món d’Escòcia i en Limone, on anirem a fer-ho molt bé». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT