PUBLICITAT

Andorra la Vella

Maxi i Sanyo es coronen en un brutal partit contra Stupa i Cristian

Les bessones Sánchez Alayeto certifiquen el lideratge amb una gran victòria sobre Salazar i Marrero

Per Miquel López-Egea

Les bessones Mapi i Majo Sánchez Alayeto celebren la seva victòria al Vallbanc Andorra la Vella Open, ahir.
Les bessones Mapi i Majo Sánchez Alayeto celebren la seva victòria al Vallbanc Andorra la Vella Open, ahir. | Maricel Blanch

Dues grandíssimes i històriques finals s'han pogut viure avui al Poliesportiu d’Andorra en el marc del Vallbanc Andorra la Vella Open del World Padel Tour.

Maxi Sánchez i Sanyo Guriérrez han aconseguit la seva cinquena victòria de la temporada després d’imposar-se contra Franco Stupaczuk i Cristian Gutiérrez, una parella que ha donat una guerra brutal a una de les parelles candidates a emportar-se el torneig. Han fet falta tres sets per desfer-se d’uns rivals que els han posat contra les cordes des del primer minut. Les dues parelles arribaven amb moltes opcions després d’haver fet un torneig excepcional i d’haver mostrat un grandíssim nivell. Ha estat un partit renyit en el qual cada punt s'ha hagut de lluitar a mort i no ha estat fins al tercer set que Maxi i Sanyo han aconseguit un 4 a 3 favorable que els ha servit per consolidar el 6 a 4 definitiu i endur-se la prova després de perdre el primer set per 7 a 5 i de guanyar el segon per 4 a 6.

«Tots els sets han estat complicats. Després del primer hem posat regularitat i hem trobat la tàctica, però els rivals tenien molt bon nivell i podria haver guanyat qualsevol», comentava Sanyo. «Nosaltres sabíem que veníem a jugar un partit dur pel rival i el cansament acumulat pel partit de semifinals. El Cristian i l’Stupa han demostrat el seu bon nivell i han estat tres sets molt semblants, que finalment s’han definit per detalls», afegia Maxi.

Lideratge consolidat

Per la seva banda, Mapi i Majo Sánchez han fet un altre pas cap a la classificació general en guanyar a Alejandra Salazar i Marta Marrero. El primer set ha estat molt igualat i s'ha decidit en un tie break a favor de les bessones. El segon set ha estat en la mateixa línia però el tie break ha estat aquest cop en favor de Salazar i Marrero. En el tercer, han aconseguit un avantatge de 3 a 1 sobre les bessones però finalment han ofofert una remuntada espectacular i el resultat final ha estat de 4 a 6.

«Ho hem patit molt, però després de tres hores la victòria té bon gust. Ens hem sabut imposar a les tres pilotes de partit del segon set i hem tingut una mentalitat positiva, hem cregut amb nosaltres», explicava Majo. Per la seva banda, Mapi ha comentat que «ens hem reposat bé i finalment hem guanyat perquè hem sortit amb mentalitat guanyadora».

Satisfacció per la pista

La principal novetat del torneig aquest any ha estat la pista del Poliesportiu d’Andorra, una infraestructura que ha estat benvinguda per tots els palistes. «La pista és bastant millor. M’agrada Andorra i sempre és un plaer i, per veure els quatre jugadors al màxim, la pista ha de ser indoor», explicava Sanyo. «El pavelló dona seguretat al públic, és bo jugar al descobert i, en aquests pavellons, se sent l’escalfor del públic. Si m’haguessin dit que venia a Andorra a jugar amb 2.500 persones no m’ho hauria cregut, el pàdel està creixent molt fort», afegia Maxi.

Així mateix, segons Majo, «la pista estava perfecta». «Estem molt contentes de jugar on s’omplen sempre les graderies i, a més, jugar indoor sempre s’agreix perquè no canvien les condicions climàtiques». «Estem molt contentes perquè els dos anys a Andorra han estat espectaculars, aquí sempre gaudim molt», concloïa Mapi.

L’organització celebra l’èxit de participació i vol l’esdeveniment a Andorra tres anys més

La cap de comunicació i màrqueting de Principadel, Brenda Laredo, ha expressat la satisfacció per «l’èxit d’ocupació i de vendes d’entrades» i ha remarcat que la pista central del Poliesportiu és «la línia a seguir». Pel que fa al futur de la competició, que està en el seu segon any dels tres de contracte, ha destacat7 que «la intenció és allargar-ho». «Necessitem temps, el tercer any serà el definitiu per mirar d’entrar en una segona temporada de tres anys amb més força. Ja s’ha començat a parlar».

Per altra banda, Hernán Auguste, director internacional del WPT, ha manifestat que «al pavelló cobert tot ha funcionat perfecte» i que la gent «ha respost». En aquest sentit, dissabte van assistir al Poliesportiu d’Andorra 2.500 persones. «Estem encantats de ser a Andorra, creiem que és una prova que té recorregut i que pot créixer en el futur, l’any que ve volem estar», recordava. «Les instal·lacions del club estan en marxa per acabar-se, pel que tenim entès, i, tenint un club d’aquestes característiques més la pista central, estaríem coberts per a fer un gran torneig. La prova pot ser una data clàssica en el futur», assenyalava Auguste. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT