PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El lloguer d’autocaravanes segueix en auge per tercer any consecutiu

L’única empresa amb flota al Principat assegura que hi ha una alta demanda entre juliol i setembre

Per Lara Ribas

Una autocaravana circula per la CG3 a l’alçada de Llorts camí cap al Serrat.
Una autocaravana circula per la CG3 a l’alçada de Llorts camí cap al Serrat. | Tony Lara

Sense necessitat de reserva ni de complir uns horaris. Aquesta modalitat de vacances cada vegada té més adeptes i la manera de materialitzar-la és optar per una autocaravana o alguna de les seves variants, com la caravana tradicional remolcada per un altre vehicle o la ja força popular furgoneta camperitzada.

De tota manera, amb un cost mitjà de 60.000 euros, encara són pocs els que adquireixen un vehicle d’aquestes característiques i els interessats solen recórrer al lloguer. L’única empresa amb flota d’autocaravanes al Principat és If Rent, que compta amb tres de grans per a sis persones, quatre de quatre places i dues més que són càmpers. «Des de fa tres anys que hi ha una alta demanda durant els mesos d’estiu, és a dir, durant el juliol, l’agost i la primera quinzena de setembre», va explicar a EL PERIÒDIC una de les persones que atén els clients que lloguen autocaravanes o vehicles similars a If Rent. 

Perfils habituals

El 100% dels clients, la majoria famílies o parelles, surten del país malgrat que no sempre fan molts quilòmetres

Tot i que la majoria de la clientela és d’Andorra, també hi ha gent de les rodalies, com la Seu d’Urgell, que acudeix a aquesta empresa per llogar el vehicle que necessita per a unes vacances rodades. «Normalment venen famílies amb nens il·lusionats per muntar en una autocaravana, però cada vegada són més freqüents parelles que volen una furgoneta per anar de ruta per França o Espanya», va detallar el treballador de l’empresa. De fet, ja va assegurar que cap dels clients es queda a Andorra «El 100% surten del país malgrat que no sempre fan molts quilòmetres; hi ha qui es mou per Catalunya, d’altres es desplacen fins al País Basc, i n’hi ha que recorren carreteres de França o Suïssa», va concretar l’empleat. 

«I és comú repetir l’experiència? Molts ja és la segona vegada que lloguen una caravana a l’estiu», va manifestar tot destacant que són poques les persones que s’emporten una decepció en veure que l’experiència d’unes vacances rodades no és la que havien imaginat. «Normalment les queixes són per l’espai reduït o per la calor, que sol ser inevitable durant els mesos d’estiu», va puntualitzar l’home que atén els clients a If Rent.

Rendibilitat

Fins i tot s’han donat casos de persones que queden encantades amb l’experiència i acaben comprant-se una furgoneta. «Quan If Rent adquireix un vehicle primer s’ha de rendibilitzar; l’empresa va fent-ne el manteniment i no és fins al cap de dos o tres anys que el renova i el posa a la venda», va detallar l’empleat. Ara a l’estiu solen llogar els vehicles per setmanes i els preus oscil·len entre els 150 i 200 euros al dia. Tot i que succeeix poc en aquesta època de l’any, aprofiten els dies que els vehicles queden lliures per portar-los al taller i revisar-los, ja que «hi ha molts detalls de manteniment». En l’últim any, però, If Rent ha aprofitat per renovar el 80% de la seva flota d’autocaravanes.

Construir furgonetes peça per peça

L’opció de camperitzar la furgoneta va a l’alça i Andorra Campers parla de «la millor temporada»

Si la mida i la poca maniobrabilitat de les autocaravanes encara tira moltes persones enrere, les furgonetes camperitzades, adaptades per dormir i moltes vegades també amb bany i cuina, superen de lluny aquests obstacles. Són tan manejables com qualsevol automòbil i se solen lliurar de les restriccions a l’hora de pernoctar en càmpings o àrees d’autocaravanes. Un dels grans avantatges és que l’usuari pot personalitzar-les i elegir un disseny adaptat a les seves necessitats i demandes.

Des d’Andorra Campers, que es dedica a la venda d’accessoris per a càmpers, caravanes i autocaravanes, consideren que «en aquest món cada vegada hi ha més gent». La botiga especialitzada des de fa anys que percep un augment de la demanda dels seus productes, tant de clientela andorrana com estrangera, però van assegurar a EL PERIÒDIC que «aquesta és la millor temporada».  De fet, van insistir que també estan tenint «més feina de taller i d’adaptació de furgonetes a espais habitables». Malgrat que l’estiu és el moment fort, tenen feina durant tot l’any. «Hi ha propietaris més previsors que a l’hivern ja venen a demanar-te peces o reformes per tenir la furgoneta a punt de cara a les vacances», van apuntar des d’Andorra Campers.

PUBLICITAT
PUBLICITAT