PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS culpa a les obres de les males dades turístiques

López es queixa també de la deficient política de comunicació exterior

Per El Periòdic

Les obres a l'avinguda Meritxell, el maig passat.
Les obres a l'avinguda Meritxell, el maig passat. | MARICEL BLANCH

El conseller general del PS, Pere López, ha expressat la preocupació per l’evolució de l’activitat comercial i turística durant l’estiu, que ha sofert una important davallada. El parlamentari ha posat en relleu que aquesta situació contrasta amb l’experimentada a països de l’entorn i que pot ser en gran part conseqüència de l’excés d’obres públiques realitzades aquests mesos així com d’una mala política de comunicació exterior per informar de la seva finalització. A la vegada, ha apuntat que aquesta disminució pot suposar importants problemes pels diferents sectors econòmics vinculats al turisme. Per això, López ha tramitat una pregunta sobre la qüestió que el Govern haurà de respondre en la primera sessió de control del període de sessions que ha de començar en pocs dies.

En l’escrit tramitat aquest dimarts a Sindicatura, el conseller general del PS remarca que “les dades del balanç turístic de l'estiu demostren unes xifres que, no només se situen per sota d'exercicis anteriors, sinó que, a més a més, queden molt per sota dels creixements turístics experimentats en el nostre entorn”, fet que evidencia que “la important recuperació econòmica experimentada a Espanya i França no s'està traslladant en un increment de l'activitat turística al nostre país”.

A més, posa en relleu que “s’han produït circumstàncies que han afectat negativament l’activitat”, entre les quals, destaca “una excessiva concentració d'obres públiques a tot el país” combinada amb “una mala comunicació exterior per informar tant de la seva finalització com de les novetats que suposen en l’oferta turística d’Andorra”. López també lamenta que hi ha hagut “una manca d'estratègia comprensible per als nostres visitants”.

En l’escrit, el parlamentari indica que, parlant amb representants del sector, es pot copsar la sensació d’una “excessiva reiteració i manca d'innovació en les propostes turístiques i de comunicació d'estiu en els darrers anys” així com “una manca de coordinació de polítiques, tant en el sector públic com amb el privat”.

Per tant, López veu “evident” que “existeix una forta preocupació en diferents sectors econòmics vinculats al turisme pel balanç de l'estiu i per les conseqüències que aquest ha comportat per a molts negocis i, especialment, en zones afectades per diferents actuacions i obres públiques”. Per això, el parlamentari socialdemòcrata reclama a l’Executiu “quina valoració fa (...) en relació al balanç de visitants i la despesa generada per ells durant aquest darrer estiu”.

El conseller general explica que la pregunta té el seu “origen” en les “impressions que ens han fet arribar des de sectors turístics” i en la “preocupació per les dades de l’estiu”. Aquesta davallada, afirma, es trobaria per una banda causada per “una manca d’estratègia turística i de comunicació” així com per “l’absència d’innovació”. Enguany,  a més, hi ha “qüestions puntuals” com la “concentració d’obres i la mala comunicació del desenvolupament i del moment en què van acabar”.

Per a López, “la política turística dels darrers anys ha anat empitjorant en els resultats assolits”, situació encara més preocupant quan “s’ha produït una recuperació als països veïns i tenen creixements importants, que no acaben d’arribar a Andorra per diferents raons”. A més a més, denuncia, “l’experiència de compra ha estat particularment complicada aquest estiu per tota una sèrie d’incomoditats lligades a les obres o l’absència de mobiliari urbà”. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT