PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El renovat Lusitans vol acabar entre els tres millors classificats

El club està tancant «una plantilla practivament nova» per tornar a les competicions europees

Per Miquel López-Egea

L’FC Lusitans i el Vallbanc FC Santa Coloma disputen un partit de lliga la temporada passada a la Borda Mateu.
L’FC Lusitans i el Vallbanc FC Santa Coloma disputen un partit de lliga la temporada passada a la Borda Mateu. | Sergi Pérez

L’FC Lusitans afronta la temporada sense mirar el passat, sense el record de la mala temporada anterior en la qual no va poder aconseguir classificar-se per les places europees. Aquesta temporada, l’equip arriba totalment renovat.

L’entrenador de l’equip, Quim Berto, va explicar ahir a EL PERIÒDIC, que «hem fet un rentat de cara, pràcticament és un equip nou». En aquest sentit, l’entitat encara està acabant els tràmits administratius per anunciar els fitxatges de manera oficial, de manera que la setmana vinent farà pública la plantilla de la qual disposarà per aquest nou curs. En aquest sentit, Berto va explicar que «estem resolent els problemes per arribar de la millor manera i per competir amb un equip que en els propers temps ha de ser campió».
D’aquesta manera, Berto va avançar que serà una plantilla «amb jugadors sud-americans, així com portuguesos i andorrans». En aquest sentit, ja es coneixia el fitxatge de Marcelo Torres.

L’objectiu és Europa

 «L’objectiu de la temporada serà estar entre els tres primers, tot i que venim d’una realitat completament diferent del que és Portugal», exposava. «Aquest és un campionat que es juga a tres voltes i que té vuit equips i, per tant, hem d’estar lluitant per les tres primeres posicions, aquest serà el camí que vull marcar», sentenciava.

Malgrat això, Berto és conscient de l’alt nivell que està adquirint la lliga nacional: «Aquest fet fa que els objectius siguin complicats, hem mirat tots els equips que estan competint i hi ha un nivell molt alt». A més, va recordar que «s’estan fitxant jugadors molt bons» i que «ens hem de preparar». En aquesta línia, va ser clar: «El Lusitans ha de defensar el seu emblema, a dins del camp ens hem de deixar la pell i tenis grans objectius». Per tant, el missatge a la plantilla serà el del canvi en comparació amb la temporada passada: «El futbol andorrà està creixent i la mentalitat és d’intimidar, hem de treballar aquest missatge i ser professionals, lluitar cada minut, sempre cap a la victòria».

Un projecte diferent

Berto, que arriba del C. D. Trofense, substitueix a Emiliano González i es va mostrar «molt il·lusionat». «És una realitat diferent, hem d’anar amb calma, amb temps i fent molta feina», assegurava. «He vingut a Andorra pels objectius, és una lliga d’Europa, pots lluitar per la Lliga de Campions, una cosa que és molt difícil», comentava.

Per altra banda, el president del club, Antonio da Silva, va voler reiterar «la voluntat d’estar entre els tres primers» i «de tornar a Europa», tot i que «serà absolutament complicat».

Les baixes

De moment, l’equip té dues baixes segures. Rui Beja va fitxar la setmana passada per l’FC Andorra, camí que podria seguir Víctor Silvario, que ha mostrat la seva predisposició a fitxar pel club tricolor. No obstant això, la seva marxa no se sabrà fins al divendres 31, que és la data límit del Lusitans per tancar la seva plantilla. Així mateix, una altra baixa del club va ser la del porter de 36 anys Ivan Periánez, que va anunciar el seu fitxatge per l’Inter d’Escaldes.

«És un projecte molt bo, hi ha companys que conec de fa temps i em ve molt de gust venir aquí per aportar una mica de veterania. Es veu un bon organigrama, bons jugadors i un bon sistema. Crec que és possible fer un bon any», remarcava. «Per la meva alçada, tinc un bon joc aeri, sóc bastant àgil pel fet de ser molt primet, m’agrada jugar als peus i em faig respectar», assegurava Perináez.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT