PUBLICITAT

Andorra la Vella

Pas ferm cap a la via telemàtica

El Govern estableix dos anys de transició perquè empreses, autoritats i funcionaris passin a fer qualsevol tràmit administratiu només de forma electrònica

Per Lara Ribas

L'interior de l'Edifici Administratiu del Govern
L'interior de l'Edifici Administratiu del Govern | Maricel Blanch

Mentre que el ciutadà seguirà tenint l’opció de triar com relacionar-se amb l’administració, sigui presencialment o per via telemàtica, les empreses, les autoritats i els treballadors públics no tindran alternativa: només processos electrònics. Així va anunciar-ho ahir el secretari general del Govern, Jordi Casadevall, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres en què va desglossar els detalls del nou codi de l’administració. Tot i així, ja va especificar que s’han fixat dos anys per a la transició. 

Des del Govern, ja es treballa en aquesta adaptació i es preveu llançar un portal per realitzar els tràmits administratius que estarà operatiu les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. «Amb aquest nou espai guanyarem en una administració més propera al ciutadà», va remarcar Casadevall. I el ministre Portaveu, Jordi Cinca, va afegir que es tracta «d’adaptar l’administració pública als temps moderns». Serà el mateix Executiu qui desenvoluparà aquesta web per a la qual s’han previst dues partides de 125.000 euros cadascuna en els pressupostos del 2019 i del 2020. 

El nou codi també reforçarà la interconnexió entre les diferents administracions «per incrementar-ne l’eficàcia». Casadevall va explicar que entre altres accions es podran intercanviar dades personals sense el consentiment del titular. «De tota manera, es tracta d’un element de transparència i estarem garantint la traçabilitat dels accessos en tot moment, ja que qualsevol ciutadà podrà demanar qui ha accedit a les seves dades i per què», va matisar el secretari general.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT