PUBLICITAT

Andorra La Vella

Martí explica a Ros els principals reptes que ha d’assumir Andorra

L’agenda europea, la Cimera i el GPS, centren la trobada

Per El Periòdic

Ros i Martí durant la seva trobada d’avui al matí.
Ros i Martí durant la seva trobada d’avui al matí. | SFGA

El cap de Govern, Toni Martí, va rebre al matí al nou ambaixador d’Espanya a Andorra Àngel Ros, que es va incorporar al càrrec el 20 d’agost. La reunió es va celebrar després que Ros entregués aquest dimecres les Cartes Credencials al copríncep episcopal Joan Enric Vives al Palau Episcopal de la Seu d’Urgell i que la setmana passada visités a la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, per entregar-li les còpies d’estil.

En la reunió que van mantenir les dues autoritats en el despatx del cap de Govern, Martí va explicar a Ros els principals reptes que ha d’assumir Andorra, com són la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea i la candidatura del Prinipat per organitzar la Cimera Iberoamericana l’any 2020. En aquest sentit, Martí va agraïr el suport d’Espanya en ambdós projectes. 

Un altre dels temes que van tractar és el procés de certificació de l’aeroport d’Andorra-la Seu i els avenços que s’han fet per permetre la realització d’operacions de vol instrumental amb GPS. Dimecres, Ros ja havia avançat que el seu nomenament estaria especialment marcat per aquest assumpte. Segons va explicar aleshores, actualment la Generalitat de Catalunya, titular de l’aeroport, està realitzant les proves pertinents amb la tecnologia GPS per fer una aproximació de vols. 

La d’ahir, va ser la primera trobada entre les dues autoritats, on el cap de Govern va refermar les bones relacions entre els dos estats al llarg dels anys, sobretot pels convenis signats en matèria de salut i educació, així com els acords d’intercanvi d’informació fiscal. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT