PUBLICITAT

Andorra la Vella

Es reprenen les obres de millora hidràulica del riu Gran Valira

Els treballs es van interrompre per la crescuda de cabal

Per Meritxell Prat

Vista de les obres al riu ahir a la tarda.
Vista de les obres al riu ahir a la tarda. | MARICEL BLANCH

Els operaris ja tornen a treballar a la llera del riu Gran Valira a la zona del pont de París. Des del Govern es va explicar que les obres havien estat interrompudes per l’augment del cabal de l’aigua durant el desglaç primaveral, que havia fet impracticable treballar a la llera. 


Els treballs s’havien d’executar en tres mesos, de manera que inicialment el cartell que marca les obres recollia que s’havien d’acabar el mes de maig, fet que va ser impossible pel volum d’aigua que baixava. Ara el cartell ha canviat i la data de finalització no es concreta, sinó que només posa 2018. Amb tot, des del Govern es va indicar que els terminis d’execució ja es preveuen tenint els períodes d’aturada d’obres per cabals elevats.


Igualment es va explicar que ja es preveia aquesta situació però  que «enguany el desglaç ha estat especialment llarg i abundant», de manera que s’ha allargat fins ben entrat el mes de juliol, quan habitualment, en anys amb un desglaç normal al juny ja es pot tornar a treballar als llits dels rius. Això va fer que l’aturada dels treballs coincidís amb les vacances de la construcció. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT