PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La branca esportiva de Formació Professional inicia el curs amb 95 alumnes

El ministeri treballarà en la mobilitat de docents entre els tres sistemes

Per Lara Ribas

Alumnes al centre de Formació Professional, a Aixovall.
Alumnes al centre de Formació Professional, a Aixovall. | TONY LARA

Formació Professional no para de créixer. Enguany, la branca esportiva d'FP comença el curs amb 95 alumnes inscrits, 11 més que el curs passat. Tot i que encara no són dades definitives perquè durant el mes de setembre és habitual que hi hagi altes i baixes en el nombre d’inscrits, el centre ja ha previst una ampliació de la oferta de places per «la forta demanda a primer curs del Diploma d’Ensenyament Professional (DEP) i per l’obertura d’un segon grup al Batxillerat Professional (BP). Així, mentre que l’any passat es van obrir un total de 92 places (75 al DEP i 17 al BP), aquest curs l’oferta s’ha ampliat a 120 (90 al DEP i 30 al BP). 


Una de les novetats del curs és que una de les formacions, Activitats Físiques, Esportives i de Lleure, ja no s’impartirà a Aixovall. El Govern ha decidit traslladar la branca al Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino per fer «un pas qualitatiu important, ja que tindrà accés a un entorn tècnico-professional de referència a Andorra i podrà utilitzar les instal·lacions esportives de primer nivell».

Mobilitat de professors 

De cara al nou curs, el Ministeri d’Educació s’ha marcat com a objectiu «continuar lligant les relacions entre els tres sistemes educatius i començar a treballar la mobilitat entre professors entre els tres sistemes, per poder compartir experiències». En paraules del titular de la cartera d’Educació, i pel que fa al sistema andorrà,  l’objectiu és «continuar treballant en l’educació de valors». «Perquè està molt bé formar per poder continuar estudis i per donar competències laborals,però també hem de formar ciutadans», afirma el demòcrata. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT