PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra deixa de ser una preocupació per a l’OCDE

L’organisme destaca els esforços dels darrers anys en matèria econòmica

Per Lara Ribas

Saint-Amans signa el llibre d'honor sota la mirada de Martí.
Saint-Amans signa el llibre d'honor sota la mirada de Martí. | M.F.

El director del Centre de Política Tributària i Administració de l’OCDE, Pascal Saint-Amans, ahir va ressaltar durant la seva visita al Principat que Andorra ha evolucionat favorablement al llarg dels últims anys i que «ja no representa una preocupació» per a l’organisme internacional. En aquest sentit, va precisar que el país ha fet els deures i que ara només queden «alguns ajustaments». El ministre de Finances, Jordi Cinca, després de la reunió que va mantenir amb el mandatari de l’OCDE, va agrair-li que admetés que «des de ja fa molts mesos Andorra no està en la seva agenda ni en el punt de mira dels seus col·laboradors». 

Saint-Amans va subratllar que Andorra s’ha adaptat a les noves normes de cooperació. «L’OCDE és conscient que ha sigut un treball difícil i de llarga durada, però s’ha completat i ja no hem de parlar de problemes de reputació perquè el Principat està respectat les regles internacionals», va matisar el també màxim mandatari del Global Forum de l’organisme internacional. De fet, el titular de Finances va insistir que Andorra «està en la bona línia» i va expressar la voluntat del Govern de seguir endavant en l’àmbit de la cooperació i la transparència en matèria fiscal. 

Avenços significatius

Tot i que el conseller d’SDP, Víctor Naudi, en la roda de premsa setmanal del partit, va apuntar que el mèrit d’aquests resultats s’ha d’atribuir al president de la formació i excap de Govern, Jaume Bartumeu, Cinca va explicar que «aquesta setmana l’Executiu està duent a terme el primer intercanvi d’informació bancària amb els altres 152 països que integren el Global Forum». El mandatari de l’OCDE va aplaudir l’assoliment de compromisos com aquests i Cinca, que va considerar-ho «la millor mostra de normalitat», va afegir que «a partir d’ara cal ser constants i sobretot estar atents als nous requeriments internacionals». 

«Sempre hi ha coses a millorar a la pràctica però les principals modificacions en matèria legislativa ja s’han dut a terme», va sentenciar Saint-Amans. Durant la conferència que va impartir al vespre, va ressaltar que malgrat que el multilateralisme estigui en crisi aquesta circumstància no es dona en matèria de cooperació fiscal, tot al·ludint a la tasca del Global Forum.

PUBLICITAT
PUBLICITAT